Taller magistral de creativitat amb sobrassada dins de les Jornades Gastronòmiques #EivissaSabor17 | Noudiari.es

Taller magistral de creativitat amb sobrassada dins de les Jornades Gastronòmiques #EivissaSabor17

@Noudiari/ L’Hotel Aguas de Ibiza (Santa Eulària des Riu) acull dilluns 21 de maig un taller magistral de creativitat amb sobrassada, que reunirà productors, ponents, xefs i amants de la gastronomia. Una jornada per investigar totes les possibilitats de la sobrassada com a producte d’alta cuina, com a tapa, com xoc de sabors, com un viatge pel món o com una combinació dolça.

El president Vicent Torres oferint sobrassada.

El taller es farà de 10 del matí a 13,30 hores i s’emmarca dins de les Jornades Gastronòmiques #EivissaSabor17, que organitzen Consell d’Eivissa, la Fundació de Promoció Turística i PIMEEF Restauració.

L’activitat és gratuïta i oberta a tots els interessats, però requereix formalitzar reserva de plaça a través del correu ibizasabor@gmail.com o al telèfon 626 90 47 28.
Plantejat com un taller magistral interactiu, aquesta trobada persegueix encoratjar idees de futur al voltant d’un dels productes estrella de la gastronomia d’Eivissa, dins d’un programa on seran protagonistes el diàleg i la creativitat de productors i xefs d’Eivissa.
L’esdeveniment serà presentat i dirigit per Julia Pérez Lozano, periodista i directora del portal Gastroactitud, i compta amb un cartell de ponents en el qual figuren:
Xesc Reina. Mestre xarcuter de Catalunya i Balears, creador de ‘La Sobrasadería’ de Can Company i considerat per la premsa especialitzada en gastronomia com ‘el guru de les sobrassades’. S’atreveix amb sobrassades creatives en les que utilitza curri, cúrcuma, cacau, bacallà o aiguardent amb albercoc. El seu univers no té límits, encara que la seva veritable passió consisteix a investigar embotits antics en risc d’extinció. Ha reinventat la botifarra de ceps (fongs butlletes) però, sobretot, ha convertit la sobrassada en una passió, un art i un producte d’alta cuina, amb el qual impulsa la ‘charcuisine’, un corrent d’innovació gastronòmica.
María José San Román, xef del restaurant Monastrel, amb una estrella Michelin, que també dirigeix ​​a Alacant altres tres negocis d’èxit com són la Taverna del Gourmet, on es serveixen tapes de gran qualitat; La Vaqueria, un rostidor de brases i llenya amb una selecció de coques mediterrànies i TriBeCa que, amb 40 anys, està considerada com una de les millors hamburguerías d’Espanya. A més, María José San Román és l’ambaixadora de l’oli d’oliva d’Espanya per tot el món. Amb la seva visió i la seva experiència, ofereix en aquest taller seva versió de la sobrassada com un producte d’alta cuina.
El cocinero fiel. Txaber Allué és un blocaire que amb les seves receptes ha revolucionat la cuina a través d’internet. Autor del llibre “Dels plats tradicionals a la truita 2.0”, té milers de seguidors. En concret, més de 50.000 a Facebook i gairebé 27.000 a Twitter. A més, ja és una cara coneguda a la televisió i La Sexta difon les seves cròniques gastronòmiques neoyorkinas i fins i tot protagonitza anuncis de marques. Participa en aquest taller per les seves receptes de pasta amb sobrassada; arròs amb sobrassada, pizza casolana de sobrassada, truita amb sobrassada, coca amb sobrassada, el sandvitx amb sobrassada i mozzarella i fins i tot el bacallà amb sobrassada i mel, una sèrie de receptes que ha publicat des de 2014 fins a l’actualitat. Promet sorprendre’ns a Eivissa amb noves propostes.
Jongping Zhang, de Soy Kitchen. Més conegut com “Julio”, és una de les sorpreses gastronòmiques de Madrid amb una cuina on fusiona sabors de Singapur, Corea, Tailàndia, Xina, Japó, Vietnam, Indonèsia i Espanya. Un virtuós del wok i un artista que ha acceptat el repte de fer un estudi sobre la sobrassada d’Eivissa i plantejar la seva visió del producte en un viatge multicultural.
Butifarring. Només cal veure la quantitat d’articles publicats en diaris nacionals i blocs de gastronomia sobre la marca per a comprendre fins a quin punt ha triomfat a Catalunya la seva proposta d’entrepans gourmet amb botifarra i pa d’excel·lent qualitat. Pot un entrepà ser perfecte? Sembla que l’Albert Gómez, xef executiu que ha treballat amb Martín Berasategui i és professor en escoles d’hostaleria, ho ha aconseguit. Ens explicarà el seu secret i ens presentaràs la seva versió “sobrassading”.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *