Gent per Formentera felicita a Marià Castelló pels premis d’arquitectura | Noudiari.es

Gent per Formentera felicita a Marià Castelló pels premis d’arquitectura

Durant el passat mes de juny, dues notícies han relacionat la conservació del patrimoni cultural de Formentera amb uns premis d’arquitectura: la restauració de la Torre des Pi des Català i la restauració del Fossar Vell de Sant Francesc.

El exterior de la Torres des Pi des Català.

En la tercera edició del Premi Europeu d’Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic (en la categoria d’Intervenció en el patrimoni construït), el passat quinze de juny coneixíem la decisió del jurat: una menció especial al treball de restauració de la Torre des Pi des Català, de l’arquitecte Marià Castelló “per la precisió de la intervenció, per la seva senzillesa i eficàcia”.

La restauració del Fossar Vell de Sant Francesc de l’arquitecte Marià Castelló va ser seleccionada com a finalista en la 59 edició dels premis FAD (16 finalistes de 371 obres candidates), remarcant que “S’aprecia aquesta delicada intervenció, de petita escala de restauració d’un recinte sagrat del segle XVIII (…)” que es van lliurar el passat dijous a Barcelona.

Des de GxF volem felicitar a en Marià Castelló, als tècnics del Consell Insular que han treballat i col·laborat en aquests projectes i a tot l’equip de professionals i de col·laboradors que han participat.

Volem fer extensives aquestes felicitacions a l’equip de govern que ho va fer possible, especialment a la consellera Sònia Cardona, consellera de Cultura i Patrimoni de les dues anteriors legislatures i actualment consellera de Participació Ciutadana. Volem agrair l’aposta i la gestió, des del 2007, de la recuperació i

difusió del patrimoni, una gestió que ha permès recuperar, entre d’altres, la Torre des Pi des Català i el Fossar Vell de Sant Francesc Xavier com a actius patrimonials i turístics.

Des de GxF hem cregut fermament en la importància d’investigar, protegir, conservar i restaurar, així com difondre el patrimoni cultural de Formentera. Avancem i encarem reptes com, entre d’altres, la restauració de Can Ramon i el far de la Mola, i les tasques de dignificació del bé d’interès cultural des Campament, perquè esdevingui un espai de memòria històrica i la recuperació del Bé d’Interès Cultural de ses Salines.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *