‘El Premi Vuit d’Agost 2017’, per Antoni Ferrer Abárzuza | Noudiari.es

‘El Premi Vuit d’Agost 2017’, per Antoni Ferrer Abárzuza

@Noudiari/ Des de 1997, si no vaig errat, han guanyat el Premi Vuit d’Agost d’Investigació dues persones que, presumeix, no són nascudes ni residents a Eivissa. En la resta dels casos, el guardó ha set atorgat a residents i nascuts a l’illa o, ocasionalment, va quedar desert.

El logo que ha creat el pintor formenterer Enric Riera per als premis Vuit d’Agost.

Dic això perquè el Sr. Conseller Ribas no ha de patir tant per un “desembarcament de professionals arribats d’altres indrets” que ens desbanquin, arraconin i deixin sense premi. No som tan dolents els investigadors i investigadores nascuts o residents a Eivissa, crec jo. D’altra banda, gràcies a les seues bases que jo entenc il·legals (ja hi haurà qui ho decidirà), perdrem l’oportunitat que concorrin al premi bons treballs d’autors i autores que, clar, no són nascuts ni residents des de fa més de tres anys a Eivissa.

Fugir endavant és generalment nefast, com demostra l’escrit del Sr. Conseller. Sempre és millor, tot i que costi, reconèixer l’error. El que ha passat ha set que per comptes de fer bases específiques per a premis de temàtica tan diferent, la Conselleria ha volgut, amb peresa, solucionar-ho amb un sol document descurat.

Per cert, la base 4 que exigeix el certificat de naixença insular o el “cert grau de coneixement de la realitat de l’illa” que suposadament atorguen tres anys de residir-hi, no s’havia demanat mai abans. Almenys jo no ho he sabut trobar en les bases anteriors del Premi. Tanmateix, no s’hi aclareix si en el cas d’un grup d’investigació tots els membres li han de presentar la “neteja de sang” o n’hi ha prou que n’hi hagi un. I basta.

Antoni Ferrer Abárzuza

 

Una respuesta para ‘El Premi Vuit d’Agost 2017’, per Antoni Ferrer Abárzuza

  1. Chus Responder

    25 julio, 2017 en 3:02

    Por què se borraron los comentarios de este firmante ¿.
    Alguno era discordante¿.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *