Torres: “Tots els que residim a Eivissa tenim l’obligació de preservar el riquíssim patrimoni col·lectiu de la nostra illa” | Noudiari.es

Torres: “Tots els que residim a Eivissa tenim l’obligació de preservar el riquíssim patrimoni col·lectiu de la nostra illa”

És un plaer adreçar-me novament als ciutadans i ciutadanes d’Eivissa amb motiu de la celebració de les Festes de la Terra, amb les quals commemoram uns esdeveniments històrics que, a pesar dels 782 anys transcorreguts des d’aquell 8 d’agost de 1235, continuen sent fonamentals per explicar la nostra actual identitat col·lectiva en trets tan fonamentals com puguin ser la llengua, el patrimoni cultural, el dret, les institucions polítiques o la forma de govern.

Vicent Torres.

Com molts altres pobles d’arreu del món Eivissa ha viscut temps de grans dificultats, dominats pels conflictes i en els quals la simple subsistència diària esdevenia una prioritat absoluta per a la gran majoria dels seus habitants. És per això que, en un dia com avui, és obligat retre homenatge a tots aquells que, sovent en condicions ben difícils, varen contribuir a posar les bases del benestar i la prosperitat de què avui gaudim.Un savi proverbi ens recorda que la Terra no és una herència dels nostres pares, sinó un préstec dels nostres fills. En conseqüència, tots els homes i les dones que residim a Eivissa –amb independència del nostre origen i les nostres idees– tenim l’obligació de preservar el riquíssim patrimoni col·lectiu de la nostra illa i transmetre’l en les millors condicions a les generacions futures. Mai no hem d’oblidar, d’altra banda, que aquestos elements constitueixen un requisit fonamental per garantir el nostre benestar. Un exemple emblemàtic, el tenim en tots els nostres valors mediambientals, sense els quals esdevendria senzillament impossible explicar adequadament el desenvolupament de la principal font de riquesa i benestar d’Eivissa, com és la indústria turística.

Sapiguem recollir el testimoni dels nostres avantpassats i esforcem-nos per construir, dia a dia, una Eivissa on el progrés econòmic i social vagin de la mà del més escrupolós respecte per tot allò que compartim, que ens agermana i que defineix la nostra personalitat col·lectiva. Siguem capaços, a més, d’aprofundir en els valors de la justícia i de la solidaritat amb tots els pobles del món, de manera molt especial amb aquells que pateixen el flagell de les guerres, la manca de llibertats, el subdesenvolupament o qualsevol altre element que impedeix el seu benestar i felicitat.

Us convid, finalment, a participar en tots els actes programats amb motiu d’aquest 8 d’Agost, tot animant-vos a continuar treballant en favor d’aquells valors i principis que defineixen una societat democràtica i avançada en tots els aspectes.

Molts anys i bons!

Vicent Torres Guasch

President del Consell d’Eivissa

3 Respuestas a Torres: “Tots els que residim a Eivissa tenim l’obligació de preservar el riquíssim patrimoni col·lectiu de la nostra illa”

 1. Sin perdón Responder

  8 agosto, 2017 en 11:16

  Preservar el patrimoni de l’illa!!!!, jajajaja…. aixó s’hauria de fer-se mirar els seus companys al municipi de sant josep on el patrimoni és l’últim davant els carallots que trencan amb la naturalesa de les costes…
  Discurs hipòcrita!

  • Vicente AA Responder

   12 agosto, 2017 en 12:20

   Ahora…y como…??? solo ir a dar una vuelta y que vemos………..yá es OTRA IBIZA….que queda de Patrimonio…Ya no valen buenas intenciones y buenas palabras. En fin,,,

 2. Bosón de Higgs Responder

  15 agosto, 2017 en 8:17

  Patrimoni Històric : Castell, Can Botino, Dalt Vila, Sa Penya, Sa Miranda, Sa Riba, es Moll, La Marina…Cases pageses catalogades, torres predials, fonts, sènies, parets de pedra…Nuclis històrics, Esglèsies…on són es plans de gestió, inventaris, catàlegs, plans especials de protecció? Es fan cumplir? Es fan redactar? En veritat diu sa Llei que ses Administracions públiques totes tenen s’obligació de protegir i enriquir es Patrimoni Històric, i fet el jurament o promesa de cumplir i fer cumplir ses lleis, s’ha de voler fer per fer-ho

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *