Santa Eulària aprova els convenis per tenir els terrenys per a l’escola i l’estació de bus | Noudiari.es

Santa Eulària aprova els convenis per tenir els terrenys per a l’escola i l’estació de bus

@Noudiari/ El Ple de l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu ha aprovat els convenis que permeten aconseguir solars per a la quarta escola de Santa Eulària i la nova estació d’autobusos, així com un local de 1.500 metres quadrats i 126 places d’estacionament.També s’ha recolzat seguir prestant el servei de crematori a la instal·lació municipal, en contra del que demanava una empresa privada del sector funerari, i s’ha aprovat demanar que la primera exposició sobre la restauració del retaule de Jesús es faci al poble i no a la ciutat d’Eivissa. Entre els acords destaca el rebuig a la proposta per a condemnar únicament l’actuació del Govern espanyol respecte a la crisi del referèndum català.

El PP ha votat a favor dels tres convenis, mentre que Guanyem només s’ha oposat al que suposa l’obtenció de places de pàrquing i el PSOE no ha recolzat cap de les propostes, votant en contra de dues d’elles i abstenint-se en la referent als terrenys de l’escola i l’estació d’autobús.

En quant als convenis urbanístics, el primer de tots suposa reordenar els espais de cessió obligatòria a una parcel·la situada a prop de la residència de Can Blai que aportarà 29.000 metres quadrats i que, per una clàusula dins d’aquest conveni, permetrà que els terrenys estiguin en mans de l’Ajuntament en pocs mesos. Amb altre conveni s’aconsegueix a la zona d’es Puetó, al Passeig Marítim, un local de 1.500 metres quadrats i amb el tercer s’obtindran 126 places d’estacionament cobert a la zona de l’hotel Tres Torres.

Rebutgen la petició de la funerària

En quant al crematori, PP i Guanyem han recolzat, i el PSOE s’ha abstès, rebutjar el recurs d’una empresa funerària de l’illa que demanava que es deixaren de fer cremacions fins que no es tornés a treure el concurs públic de gestió de la instal·lació.

Imatge del crematori de Santa Eulària. Foto: Aurens

PP i PSOE han votat a favor, i Guanyem s’ha oposat, a demanar que l’exposició sobre la restauració del retaule de Jesús es faci al poble. Ana Costa, regidora del municipi, ha assenyalat que així es recull el sentiment dels vesins del poble que no volen que la primera exposició d’aquest material sigui a Vila, tal i com pretén el Consell Insular.

Al Plenari s’ha arribat a l’acord per unanimitat, a instancia del PSOE, de proposar que es demani al Govern central que pagui els desplaçaments dels jubilats que, per gaudir dels viatges de l’Imserso, hagin de viatjar a Mallorca, una despesa que ara no assumeix l’Estat. Mentre aquesta mesura no es prengui, els grups han acordat –a instancia del PP- de proposar que, ja que el descompte de resident del 75% ja l’assumeix l’Estat, el Consell i l’Ajuntament –a parts iguals- es facin càrrec del 25% restant.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *