Santa Eulària organitza visites guiades per a escolars a Tagomago | Noudiari.es

Santa Eulària organitza visites guiades per a escolars a Tagomago

@Noudiari/ Demà divendres, 22 de setembre, s’inicia el projecte ‘Santa Eulària, faralló de la mar’, una proposta municipal que té com a objectiu permetre als boixos del municipi el viure l’experiència de sortir a la mar i descobrir la seua gran riquesa ambiental i la importància que té dins la cultura i les tradicions del municipi.Dins d’aquesta iniciativa, s’ofereix als diferents centres públics del municipi la possibilitat de que part dels seus alumnes puguin fer una visita guiada a bona part del litoral nord del municipi, incloent l’accés a l’illot de Tagomago per a conèixer els valors ecològics d’una zona per a la qual l’Ajuntament i diferents col·lectius socials de tota l’illa reclamen la conversió en Reserva Natural. Prop d’un miler de boixos del municipi es podran beneficiar d’aquesta proposta.

Camino antiguo que rodea Tagomago y de uso público. Foto: D.V.

Els primers, uns 60 alumnes de Santa Gertrudis

Una seixantena d’alumnes del col·legi Santa Gertrudis seran els primers en gaudir d’aquesta proposta inclosa dins del programa ‘Construïm la nostra identitat’ –el mateix que es desenvolupa al Centre d’Interpretació del Riu de Can Planetes, amb tallers de gastronomia tradicional i manualitats- i que, en 12 sortides, arribarà als 8 centres públics de Primària del municipi, així com els dos instituts i als alumnes del Centre de Formació Professional Can Marines. El cost total de projecte és de prop de 20.000 euros, es fa en col·laboració amb l’agència d’activitats culturals Centmans i Creu Roja –excepte a la primera, en cada sortida aniran dos socorristes amb els boixos-, i ha suposat una gran feina prèvia per a aconseguir els permisos adients per a desembarcar a Tagomago per part de Costes i Autoritat Portuària.

Feines prèvies a l’aula

El programa de les activitats es divideix a les accions prèvies a l’aula, amb quaderns de feina dels alumnes específics per a la seva edat (tercer i quart de Primària i segon d’ESO) i amb activitats complementàries proposades al quadern dels professors. En aquestes activitats prèvies es proposa un primer coneixement, des de la identificació de les parts d’un vaixell o el tipus d’accidents geogràfics a la costa fins a històries i llegendes lligades a diferents punts del litoral eularienc, passant per qüestions bàsiques de navegació i valors mediambiental de la zona.

El dia de la sortida, els alumnes han de ser al port de Santa Eulària a les 09.30 hores, mitja hora abans de salpar –sempre que les condicions climàtiques ho permetin- i mentre s’inicia el viatge s’aniran fent les primeres activitats amb els monitors de Centmans. Aquestes inclouen la identificació de fauna, coneixement sobre la posidònia i les seves característiques, identificació d’accidents geogràfics i explicació de fets històrics o de llegendes vinculades a la part del litoral que es recorre, entre altres.

Sobre les 13.00 es preveu l’arribada a Tagomago. Allà es desembarca, es fa una visita pels llocs de pas públic i es fa un descans per a dinar.

A les 15.00 es torna a embarcar, ja per a tornar a port sobre les 16.00, novament amb activitats i tallers de diferent mena.

Una respuesta para Santa Eulària organitza visites guiades per a escolars a Tagomago

  1. sin castigo Responder

    22 septiembre, 2017 en 9:41

    ¿Y qué historias les cuentan?, ¿Los escasos pájaros que cada vez deben buscar otro sitio para nidar o las mega-fiestuquis de droga y alcohol que la “especie invasora” germana “medioambientalista” se mete en algunas noches de verano?

    Lo digo porque cuándo preguntas sobre Es Cavallet, nadie te habla de la hermosura de su naturaleza y sus aguas, sino las fiestas del “chiringay” y el “folleteo” de sus playas!!!!.

    ¡viva la Promoción turística!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *