El clàssic ‘Moby Dick’, per a tots els públics i en format teatral | Noudiari.es

El clàssic ‘Moby Dick’, per a tots els públics i en format teatral

 

El Palau de Congressos acollirà el diumenge, dia 15 d’octubre, la representació de l’espectacle ‘Moby Dick

@Noudiari/El Palau de Congressos acollirà el diumenge, dia 15 d’octubre, la representació de l’espectacle ‘Moby Dick, de la companyia basca Teatro Gorokada, un muntatge per al públic familiar que resumeix el clàssic universal escrit per Hermann Melville.

L’activitat s’iniciarà a les 19.00 i el preu de les entrades serà de 8 euros a la venda anticipada i de 10 a la taquilla de l’auditori dues hores abans de l’inici. Les entrades per a aquest espectacle es troben a la venda de forma anticipada a la tenda Holidays del carrer Sant Jaume de Santa Eulària des Riu, al centre Holy Sport de l’avinguda d’Ignasi Wallis d’Eivissa i al Centre Cultural de Jesús.L’obra té una durada de 55 minuts i es representa en castellà. Es tracta d’un muntatge que va rebre el premi FETEN a la millor direcció i que ha estat finalista als Premis MAX a la categoria de Millor Espectacle Infantil. L’historia, dirigida per José Carlos García, presenta la ben coneguda història d’Ismael, qui s’embarca al balener Pequod sota el comandament del particular capità Akab i les seves aventures i desventures en la recerca de la quasi mítica balena blanca que dóna nom a la peça.

La sinopsi de l’obra feta per la companyia resumeix l’esperit del muntatge: “Moby Dick és un espectacle pensat per a tots els públics a partir de 6 anys, en què no hem pretès més que entreveure la immensitat d’aquesta obra mestra de la literatura universal. Resultaria absurd i fins i tot ridículament pretensiós intentar traslladar la totalitat d’aquesta novel·la a l’escenari, però res ens impedeix proposar un joc en el qual la imaginació és el nostre aliat per recrear davant els ulls dels nostres joves espectadors, mars, catxalots, personatges i aventures presents en l’obra i que tot això es materialitzi a la ment de l’espectador gràcies a la utilització dels elements escènics, el ritme, l’humor, la música, el treball dels actors i, sobretot, les paraules de Melville”.

Aquest és una de les propostes culturals que l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu ofereix aquesta tardor dins del programa Platea de Circulación de Espectáculos de Artes Escénicas que va posar en marxa el 2014 l’INAEM (Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música) del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte.

 

Santa Eulària des Riu manté en aquesta programació la seva estratègia de potenciar les activitats culturals per a tota la família i de desenvolupar espectacles centrats al públic adult als quals no primi tant el teatre de text com altres expressions artístiques com ara la dansa. La intenció és desenvolupar una programació amb caràcter propi i que complementi altres propostes a l’illa.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *