Mig centenar de persones en la visita a la sitja de Corona de les jornades gastronòmiques de tardor Eivissa Sabor | Noudiari.es

Mig centenar de persones en la visita a la sitja de Corona de les jornades gastronòmiques de tardor Eivissa Sabor

@Noudiari / Mig centenar de persones han participat avui a la visita a la sitja de sa Rota d’en Coca de Corona, la primera activitat en el marc de les jornades gastronòmiques de tardor Eivissa Sabor que organitzen el Consell d’Eivissa i Pimeef. En aquesta activitat, els participants han pogut conèixer la recuperació de tradicions com l’ús de la sitja o el forn de quitrà, descobrir les varietats i propietats nutricionals de productes emblemàtics d’Eivissa com l’ametlla i la garrova i fins i tot elaborar les seues pròpies coques de sobrassada amb farina de garrova.El director insular de Turisme, Vicent Torres, ha donat la benvinguda als assistents “en un lloc emblemàtic del nostre camp eivissenc, on volem posar en valor tradicions i costums de la nostra illa. Volem que aquestes jornades les puguin gaudir turistes, però també residents, i on els nostres productes locals, com l’ametlla, la garrova o el moll siguin protagonistes “.

Per la seua banda, el director insular d’Agricultura, Vicent Tur, ha explicat que “és una finca molt interessant, el propietari l’ha convertit en una finca demostració de les tradicions eivissenques i de la manera en què s’elaboraven determinats productes que eren imprescindibles en l’illa. Per exemple, es pot veure la sitja amb la que elaboren carbó una volta a l’any, també el forn tradicional de calç que s’utilitzava a les cases i enguany la novetat és el forn per fabricar quitrà 100 per 100 natural. Una finca molt interessant “.

Vistia a la Sitja de sa Rota d’en Coca

El propietari, Toni Boned (Toni d’en Coca), ha afegit que “en aquesta finca ensenyam als col·legis i a totes les persones interessades els treballs que es feien antigament al camp, perquè volem que es coneguin les nostres tradicions i per això també tenim una exposició de ferrementes antigues. Enguany, per primera vegada, es podrà veure en funcionament el forn de quitrà. I també ens agraden que els que ens visiten puguin degustar els nostres productes, com la coca de sobrassada “.

Els participants en la visita han pogut conèixer les varietats d’ametlles i garrova de l’illa o també les seues propietats per a la salut, com per exemple l’alt contingut energètic. “Són font natural de fibra que regula el colesterol, tenen alt contingut de minerals com calci, magnesi i fòsfor i, especialment potassi, que regula els nivells de sal en sang. En definitiva, productes essencials per a la salut “, segons ha explicat Ismael Povedano, responsable de Qualitat de Fruitos Secos Ibiza.

Les jornades gastronòmiques de tardor es desenvolupen fins al 10 de desembre amb menús i tapes en 41 restaurants de la illa i inclouen gastro esdeveniments com la jornada de portes obertes al trull de de Sant Joan (11 novembre), la jornada de portes obertes a la Confraria de Pescadors d’Eivissa (18 de novembre), el taller magistral de formació en Sala amb Juan Diego Sandoval (20 novembre) i el taller de creativitat amb ametlla i garrova a Es Vental, el 2 de desembre.

Per a més informació:
www.ibiza.travel
www.ibizasabor.es

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *