Puig d’en Valls estrena pavelló | Noudiari.es

Puig d’en Valls estrena pavelló

@Noudiari / L’alcalde de Santa Eulària des Riu, Vicent Marí, i el president del Consell d’Eivissa, Vicent Torres, han participat aquesta tarda a l’acte d’inauguració de les obres de condicionament de les pistes esportives d’es Puig d’en Valls.Aquest projecte ha permès reconvertir unes àrees de joc a l’aire lliure i pista d’asfalt en un espai multiusos, cobert i tancat, amb paviment específic per a desenvolupar els esports que preferentment desenvolupen els clubs locals; handbol i bàsquet. A l’acte també han assistit representants del Handbol Club Puig d’en Valls i el Club de Basquet Puig d’en Valls.

Les feines realitzades s’han executat en dues fases. Una primera, amb un cost d’1,2 milions d’euros (700.000 d’aportació del Consell Insular y els 500.000 restants per part del Consistori) per a fer el cobriment de les pistes, i una segona per valor de 240.000 euros (assumida íntegrament per l’Ajuntament) per a fer el tancament i les millores de la superfície de joc.

Les característiques tècniques de la instal·lació son les d’un espai de 2.150 metres quadrats, amb una alçaria màxima de 10 metres. Al seu interior es contempla una pista continua que es pot dividir amb un teló en dos espais diferenciats, el que permet comptar amb dues pistes d’handbol, o de bàsquet. A més, una de les meitats està marcada per a poder acollir dues zones de mini bàsquet.

Amb aquesta actuació s’ha aconseguit un espai que aprofita al màxim les condicions naturals de llum de la zona i que permet la pràctica de l’esport independentment de les condicions meteorològiques. L’espai compta amb una pista continua que pot ser dividida en dues canxes per tal de poder fer entrenaments o disputar partits, inclús de diferents esports, a la mateixa vegada.

Tot i que l’handbol i el bàsquet seran les principals activitats, també es contempla que la pista sigui el lloc habitual d’entrenament de la secció de gimnàstica rítmica del H.C. Puig d’en Valls i que es puguin fer, puntualment, activitats d’altres esports com bàdminton o futbol sala.

La intervenció també contempla incloure unes petites graderies plegables per a donar cabuda a unes 60 persones a un dels costats, podent-se habilitar altres 40 seients a l’altra part. I també s’ha actuat a l’exterior de la pista, amb una petita intervenció amb mobiliari urbà per a fer més amable l’entorn.

L’objectiu principal d’aquesta intervenció és recolzar la gran feina que fan els clubs d’es Puig d’en Valls en la promoció de l’esport per a totes les edats, però especialment entre els infants. Una feina que es tradueix en els centenars de fitxes de que disposen els conjunts del poble (200 l’handbol, 80 el bàsquet i 30 la gimnàstica rítmica, a les quals s’han de sumar les 140 del futbol) i uns equips que, com és el cas del HC Puig d’en Valls i abans el Club de Bàsquet Puig d’en Valls, han militat en les màximes categories nacionals amb formacions, el cas del primer club, amb bona part de les seues components sorgides de les pedreres locals.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *