Teatre infantil aquest diumenge a Can Jeroni amb ‘Alegría, palabra de Gloria Fuertes’ | Noudiari.es

Teatre infantil aquest diumenge a Can Jeroni amb ‘Alegría, palabra de Gloria Fuertes’

 

Imagen de la obra de teatro infantil que se podrá ver este domingo en Can Jeroni.

@Noudiari/El Centre de Cultura Can Jeroni acollirà aquest diumenge, 15 d’octubre, a les 18 hores, l’espectacle teatral de clown Alegría, palabra de Gloria Fuertes, que ret un homenatge a l’autora amb motiu del centenari del seu naixement i que està realitzat a partir de la seva obra. Aquest muntatge, que té una durada aproximada de 55 minuts, va guanyar el Premi Max al millor espectacle infantil en 2013 i és una producció de la companyia manxega Teatro de Malta, dirigida per Marta Torres i interpretada pels actors Margarita Blurk i Delfín Caset.
Alegría explica la història de Donya Pito Piturra i el senyor Antropelli, treballadors de l’antic Circ Cocodril que recentment ha tancat. Ara solament tenen llibres, quatre atuells i molts poemes al cap; prou per somiar per un instant que són Gloria Fuertes. Així, sobre l’escenari fan totes aquelles coses que els alegren, donen al públic la benvinguda al circ perdut i imaginat i hi interpreten  molts personatges. A través dels diàlegs, riuen amb el riure de Gloria Fuertes, expressen les seves idees pacifistes, el seu amor pels llibres i la lectura, viuen les seves emocions, dubten com ella, es lamenten i acaben tornant una vegada i una altra a somriure.

la obra de teatro infantil que se podrá ver este domingo en Can Jeroni.

Segons la companyia Teatro de Malta, Alegría s’ha concebut com un espectacle de clown perquè el pallasso és tal vegada la millor veu per als poemes de l’autora madrilenya. “El clown busca el riure constantment, com na Gloria Fuertes. El clown viu en un món que no comprèn, com na Gloria Fuertes. El clown es sobreposa a qualsevol fracàs, com na Gloria Fuertes. El clown és capaç de tornar en alegria aliena la pròpia tristesa, el clown és tan generós com la poesia de Gloria”, expliquen. L’obra, d’accés lliure, està especialment destinada a un públic familiar, a partir de 4 anys.

Fitxa tècnica:

Intèrprets: Margarita Blurk i Delfín Caset, dramatúrgia i direcció: Marta Torres, escenografia: Pepe Moreno, vestuari: Lola Trives, música: Fernando Álvarez, il·luminació: Joseba García, coreografia: Roma Calderón, producció: Teatro de Malta.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *