Un tour per Itàlia, l’arxiduc Lluís Salvador i escriptores viatgeres a la novena edició del Escriviure | Noudiari.es

Un tour per Itàlia, l’arxiduc Lluís Salvador i escriptores viatgeres a la novena edició del Escriviure

Cartell publicitari Escriviure

@Noudiari_/L’Ajuntament de Santa Eulària des Riu i l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana  (AELC) organitzen aquesta tardor la novena edició del cicle anual de conferències literàries ESCRIVIURE.

Enguany, aquesta proposta es realitza sota el lema “Literatures en trànsit: viatges, vida i ficció”. Totes les conferències tindran lloc a la Biblioteca Municipal de Santa Eulària des Riu a les 20.00h. Les conferències s’inicien el divendres, dia 20 d’octubre, i finalitzaran el 24 de novembre.El cicle està coordinat per Nora Albert, poeta i vocal de l’AELC per Eivissa i Formentera. El cicle consta de quatre conferències d’escriptors i escriptores en llengua catalana, tant d’obres de ficció com d’investigació.

La primera de les conferències porta el títol “El ‘Gran Tour’ a Itàlia vist des dels escriptors catalans i europeus” i correrà a càrrec de Patrizio Rigobon, professor de la Universitat Ca’ Foscari (Venècia), assagista i traductor.

A la seva exposició, Rigobon es centrarà als escriptors i aristòcrates, especialment d’Espanya, que han fet dels seus recorreguts pel país transalpí interessants diaris de viatges, fins i tot abans de Goethe, com ara Joan Andrés. 

El recorregut literari  es tancarà amb una obra juvenil, poc coneguda però no per això menys interessant, de Vicenç Villatoro, ‘País d’Itàlia’.

La següent cita serà el 3 de novembre i tindrà la particularitat de ser una xerrada en primera persona ja que l’escriptora Iolanda Bonet explicarà la seva experiència vital i literària de travessar l’Atlàntic en un veler.

Una setmana després el Teatro España rebrà la visita de Carme Riera, escriptora i catedràtica de la Universtitat Autònoma de Barcelona, Premi Nacional de Cultura i Premio Nacional de las Letras Españolas. L’autora mallorquina disseccionarà el personatge de l’arxiduc Lluís Salvador, figura cabdal dins de les cròniques de les Pitiüses i de tot Balears.

Per últim, el 24 de novembre, la poetessa i assagista Nora Albert, farà un recorregut des del segle IV de les “antipenèlopes”, escriptores aventureres, viatgeres i exploradores que contradiuen la imatge de la dona aferrada a la llar.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *