Santa Eulària des Riu, exemple a nivell nacional d’èxit de la promoció de les arts escèniques | Noudiari.es

Santa Eulària des Riu, exemple a nivell nacional d’èxit de la promoció de les arts escèniques

@Noudiari/ L’Ajuntament de Santa Eulària des Riu ha participat aquesta setmana a Madrid en una jornada nacional de formació en el marc del programa Platea de foment de les arts escèniques. El consistori va ser una de les set administracions locals convidades a la xerrada “Cartografías del Platea: casos de éxito” per explicar de quina forma s’enfoca aquesta activitat per tal d’aconseguir unes ràtios d’audiència per damunt de la mitjana estatal. Actualment, el programa Platea està implantat en uns 165 municipis de tota Espanya.Maria Guasch, tècnica del Departament de Cultura i encarregada de coordinar el programa Platea dins l’Ajuntament, va ser l’encarregada d’exposar la feina que es fa per triar una programació que suposa una contribució important en l’oferta global d’arts escèniques de qualitat a l’illa d’Eivissa.  Així, Guasch va explicar la voluntat d’apropar el teatre, la dansa i la resta de disciplines escèniques a tots els públics, encara que amb una atenció especial als més petits, de manera que s’incentivi la creació de nous espectadors que més endavant puguin ampliar la base d’aficionats adults.

Imatge de la presentació de Santa Eulària com a exemple d’èxit.

Igualment, Guasch va apuntar com a claus de l’èxit de la iniciativa a Santa Eulària des Riu el fet de comptar amb una gran presència de muntatges sense text, de manera que poden ser accessibles fins i tot per als nombrosos residents estrangers a l’illa per als quals la llengua podria suposar un obstacle. I també al fet de poder disposar de dos auditoris, el Palau de Congressos i el Centre Cultural de Jesús, situats a parts allunyades del municipi –permetent apropar les activitats a un públic d’un àmbit geogràfic més ampli- i amb aforaments diferenciats, de manera que es poden programar espectacles de diferents formats per donar varietat a la programació.

Juntament amb l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu, també varen participar en la xerrada representants del Teatro Gayarre (Pamplona), Teatro Jovellanos (Gijón), Teatro Principal (Maó), Teatro Bretón de los Herreros (Logroño), Auditorio de Vila-real i Teatro de Cartaya (Cartaya, Andalusia).

El programa Platea de Circulació d’Espectacles de les Arts Escèniques el va posar en marxa el 2014 l’INAEM (Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música) del Ministeri de Educació, Cultura i Esport.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *