Tur demanarà l’equiparació dels complements d’insularitat per al personal del Govern que presta serveis a Formentera | Noudiari.es

Tur demanarà l’equiparació dels complements d’insularitat per al personal del Govern que presta serveis a Formentera

@Noudiari/ La diputada per Formentera, Sílvia Tur, ha presentat avui les iniciatives que ha presentat al Parlament balear i que persegueix l’inici d’una negociació entre el Govern i els representants dels seus treballadors per la revisió dels acords relatius als imports dels complements d’insularitat que aquests cobren per prestar els seus serveis a l’illa.Tur ha explicat que el cobrament del complement d’insularitat és un dret de tots els treballadors públics del Govern al conjunt de les illes, però en el cas concret de Formentera el personal adscrit a l’hospital té uns complements substancialment més elevats en virtut de la Llei 55/2003, de 16 de desembre de 2016 de l’Estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut.

La diputada Silvia Tur, en una imatge d’arxiu.

Aquest complement adreçat al personal de l’hospital suposa una retribució d’entre 300 i 600 euros mensuals per cada treballador en funció de les diferents categories laborals, i té per objecte facilitar l’estabilitat de les plantilles en reconeixement a les dificultats addicionals per accedir a l’habitatge tot l’any, al major cost de vida, i a les limitacions per al desenvolupament de la carrera professional en aquest indret.

En la seva compareixença ha dit que “a mode d’exemple els docents i els treballadors d’Ibanat cobren un plus aproximat de 90 euros al mes, mentre que el personal de l’hospital cobra una retribució com a mínim quatre vegades superior pel mateix concepte”. Aquesta situació no s’ajusta als preceptes de la Llei 3/2007 de 27 de març de Funció Pública de les Illes Balears ni als de la Llei 20/2006, de 15 de desembre Municipal i de Règim Local.

Per això ha insistit en que és important que es revisi aquesta situació del dalt a baix, ja que són moltes les normes i disposicions que expressament estableixen la necessitat de millorar les condicions dels treballadors públics, tendint a l’uniformitat retributiva per aquelles feines que presenten idèntiques condicions de treball.

També ha recordat que aquesta proposta fou aprovada fa dos mesos per part del ple del Consell Insular, i espera aconseguir els suports de tots els grups parlamentaris en el moment del debat d’aquesta proposició no de llei que es tractarà a la Comissió d’Hisenda del Parlament, previsiblement abans de que finalitzi l’any.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *