L’Institut presenta El Pitiús 2018 | Noudiari.es

L’Institut presenta El Pitiús 2018

@Noudiari / En una sala d’actes plena, l’Institut d’Estudis Eivissencs va presentar el seu almanac per al nou any, tal vegada el més voluminós de la història, amb 240 pàgines i quaranta persones col·laborant-hi.

Va obrir l’acte Marià Mayans, president de l’Institut, que va agrair la feina desinteressada de les persones que havien fet possible El Pitiús 2018 i a tots els presents a l’acte.

El presentador, Marià Torres Rafal, va fer una presentació en què comentà, entre altres aspectes, que la col·lecció d’El Pitiús és com una petita enciclopèdia d’Eivissa i Formentera. Va comparar el número d’enguany amb el de 1945, el primer que va publicar Joan Castelló Guasch, traçant paral·lelismes entre els dos exemplars i va arribar a la conclusió que hi ha moltes temàtiques semblants: receptes (ara a càrrec de Marina Ribas Torres), fets històrics (a càrrec de Vicent Marí Rota), semblances biogràfiques, calendari de llunes…

Portada d’El Pitiús 2018

Torres va llançar també una idea a l’aire durant la presentació: que seria interessant que algú fes un estudi de la publicitat d’aquest almanac al llarg de la seua història com a mostra de l’evolució socioeconòmica de la societat pitiüsa. Després va fer un detallat recorregut per les pàgines de l’almanac. Acabà recordant en broma la mesura que feia servir Isidor Macabich perquè una obra es consideràs llibre, “així, El Pitiús d’enguany, ja és llibre, perquè s’aguanta dret” afirmà posant-ne un exemplar en vertical.

Marga Torres, directora de l’almanac, va tancar l’acte de manera evocadora, recordant que molta gent li deia que l’arribada d’El Pitiús per Nadal li recordava la seua infància i desitjant als presents i a la gran família d’aquesta publicació bones festes.

El Pitiús 2018 ja està a la venda, conjuntament amb un calendari de taula, a un preu de 7 euros a totes les llibreries de les Pitiüses i a la seu de l’Institut, de la Via Púnica, 29, de la ciutat d’Eivissa.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *