Els Reis d’Orient més tendres arriben a Santa Eulària des Riu | Noudiari.es

Els Reis d’Orient més tendres arriben a Santa Eulària des Riu

@Noudiari/L’arribada del Patge Reial al Centre Cultural de Jesús aquesta tarda suposa l’inici de la recta final de les festes de Nadal. Unes celebracions, que amb les diferents rues dels Reis d’Orient al capdavant, són les més esperades pels més petits de la casa i que enguany seran les més tendres fetes fins ara al municipi de Santa Eulària des Riu. Així, enguany s’han substituït els tradicionals caramels per gominol·les toves per a evitar accidents. Com en anys anteriors, aquest producte s’ha triat de forma que sigui apte per a celíacs i al·lèrgics a l’ou i la llet. En total, es repartiran uns 700 kilograms de dolços a les cinc cavalcades.Aquesta tarda l’emissari reial arribarà al CCdJ a partir de les 20.00 hores. Recollirà les últimes cartes dels garrits, incloses les dels que hagin participat al taller de missives que es farà allà mateix a partir de les 19.00 i que servirà per a que cada missatge sigui el més personal possible. La benvinguda al representant dels Reis anirà acompanyada per una xocolatada i una torrada amb sobrassada i un trèscol del vi del poble.

Demà dijous les activitats continuen als tallers de Riuland i Joveland que es fan a Santa Eulària, Jesús i es Puig d’en Valls i que viuran la seva última jornada. Al Teatro España també es viurà la màgia de l’espectacle ‘La sangre del dragón’ a càrrec d’Improibiza. Ja per la tarda, serà el torn de que el Patge Reial visiti Santa Eulària, recorrent amb la seva carrossa el carrer Sant Jaume i rebent a la Plaça d’Espanya les cartes dels més endarrerits.

L’endemà, divendres 5 de gener, ses Majestats d’Orient faran la seva primera aparició al municipi a Santa Eulària des Riu. Serà a les 18:00 hores i arribaran a l’embarcador de sa Punta, al costat de l’Escola Municipal de Vela. Després de saludar al públic que s’atraqui, pujaran a les seves carrosses (que aniran ‘escortades’ per la del carter reial i una altra només de presents) i acompanyats per un seguici d’unes 100 persones recorreran el poble pujant pels carrers Sant Llorenç, Sant Joan i Osca fins a arribar al carrer Sant Jaume. A la via principal del poble es dirigiran primerament a la capella de Lurdes, per a fer l’acte d’Adoració al Bon Jesús, i posteriorment enfilaran cap a la plaça d’Espanya, on acabarà el recorregut i s’entregaran els regals. L’Agrupació Musical Virgen de la Estrella acompanyarà la comitiva, a la qual també participarà Circolar amb diferents espectacles gimnàstics i de malabars.

Santa Gertrudis y Sant Carles 

Les rues màgiques continuaran a les 19.00 hores a Santa Gertrudis i, una hora després, a Sant Carles. A Fruitera, el recorregut, anirà des del carrer Venda de Parada, per davant de ses Escoles Velles i el parc infantil, fins arribar al carrer Passeig de Santa Gertrudis i entrada a la plaça, a on es farà l’adoració i l’entrega de regals. La comitiva la formen unes 20 persones. A Sant Carles, la comitiva reial (10 persones) amb ses Majestats muntades a cavall sortiran a les 20.00 hores des de les Escoles arribant fins a la plaça de l’església, camp de futbol i novament cap a l’església a on faran l’adoració i repartiran els regals. Hi haurà un tren turístic per a portar als nens que vulguin seguir el recorregut.

El dilluns dia 6 de gener, els Reis repartiran els seus últims regals en acabar els recorreguts que es faran pels pobles de es Puig d’en Valls, a partir de les 10:30 hores amb sortida des de Can Negre i arribada al centre del poble i repartiment de regals a partir de les 11:30. A Jesús, a partir de les 12:30 hores, es farà l’ultima rua.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *