La I Festa de s’Ametlla i el forn de pega marcaran les celebracions a Corona | Noudiari.es

La I Festa de s’Ametlla i el forn de pega marcaran les celebracions a Corona

@Noudiari/ La I Festa de s’Ametlla i la inauguració del nou forn de pega en sa Rota d’en Coca són dues de les activitats més significatives del programa de festes de Santa Agnès, que han presentat avui l’alcalde de Sant Antoni, José Tur; el regidor de Festes, Raúl Díaz; la regidora de Corona, Cristina Ribas, i les representants de l’Associació de Veïns de Corona.Les activitats comencen demà amb la jornada de conservació i construcció de paret de pedra seca a càrrec de Vicent Marí Palermet, que explicarà les tècniques per aixecar una paret a dues cares. El 24 de febrer haurà una segona jornada  de restauració i construcció de parets a la qual Palermet explicarà com es fan les parets a una sola cara.

La Nit del Rock es celebrarà enguany el dissabte 20 de gener i comptarà amb les actuacions de Dr. Trapero, Billy Flamingos i Morning Drivers. Al dia següent es celebrarà la patrona de la localitat amb els tradicionals missa, processó i desfilada de carros, però també hi haurà temps ‘Sa carai de caputxeta’, una representació del Grup de Teatre d’es Cubells que es farà a l’envelat a partir de les 19 hores.

La tradicional passejada nocturna de Sant Antoni a Corona es farà el 2 de febrer, però abans, aquest mateix dia, el centre social de Santa Agnès acollirà unes sessions teòriques sobre la nova plantació d’ametllers al pla de corona. Al dia següent, els arbres continuaran protagonitzant les festes gràcies a la visita a la nova plantació (de 9.30 a 11.30 hores) i a la jornada tècnica d’esporgar ametllers vells.

La I Festa de s’Ametlla tendrà lloc el 17 de febrer quan està prevista a les 11 hores una passejada respectuosa pel Pla en companyia del periodista Pere Prieto i l’Associació de Pageses Emprenyades. A migdia, els alumnes del CEIP Santa Agnès inscrits al programa ‘Plantemos para el planeta: campaña de los mil millones de árboles’ participaran en una sembrada de plançons d’ametller i la I Festa de s’Ametlla, que es celebrarà a l’envelat municipal, inclourà una mostra de productes fets amb ametlles i un taller de rebosteria d’ametlla des de les 12 a les 19 hores.

El cap de setmana del 23 al 25 de febrer arriba a la seua X edició la Festa de sa sitja de sa Rota d’en Coca, durant la qual quedarà inaugurat el nou forn de pega.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *