Labrador destaca la restricció de l’entrada de cotxes a Formentera com exemple de bona gestió del Govern amb les illes | Noudiari.es

Labrador destaca la restricció de l’entrada de cotxes a Formentera com exemple de bona gestió del Govern amb les illes

Labrador durant el discurs, aquesta tarda a Formentera.

Discurs institucional del Consell de Formentera amb motiu del Dia de les Illes Balears

Per Susana Labrador

Bon dia, moltes gràcies a totes les autoritats, veïns i veïnes, per acudir a aquesta celebració institucional en motiu del dia de les Illes Balears. Una celebració que té lloc a Formentera, i també a Eivissa, a Menorca i a Mallorca.

Avui és dia 1 de març. Un dia important per a les Illes Balears. I es celebra avui per commemorar la data en què entrà en vigor el primer Estatut de les Illes Balears, 1 de març de 1983, i també l’1 de març, en aquest cas de 2007, és el dia de la seva reforma.

Reforma molt important per a la nostra illa, ja que l’Estatut actual és el que permeté la creació del Consell Insular de Formentera. Per tot això, l’1 de març és un dia important per a la nostra illa i per a totes les illes Balears.

És una celebració que ens permet recordar el que tenim en comú: la defensa de la protecció del territori, la defensa de la nostra cultura i la nostra llengua, els projectes per a millorar la qualitat de vida de les persones, però també ens recorda les nostres diferències… Diferències que ens uneixen i enforteixen.

Després de dècades intentant esbrinar què podia unir els diferents territoris de la Comunitat Autònoma, hem trobat que el que més ens uneix és enfortir les diferències.

Quan cada illa pot fer realitat el seu model, desenvolupar els projectes prioritaris que defensen la seva pròpia gent i ho pot fer amb l’ajuda de tots els illencs, amb l’ajuda del Govern, s’enforteix la Comunitat.

La regulació d’entrada de vehicles a Formentera és un exemple de la col·laboració del Govern Balear en fer realitat les prioritats que es marquen des de cada illa. Ens sentim millor amb un model de Comunitat autònoma que no imposa propostes uniformadores a totes les illes i que escolta la veu de Formentera.  Les diferències ens uneixen i enforteixen, i enforteix la Comunitat a partir de col·laborar en les prioritats que estableixen a cada una de les illes.

L’escola, la Residència, la Regulació de Vehicles, el Museu o el Traspàs de Turisme, a mes d’altres projectes, són exemples que quan el Govern de les illes Balears no perd el temps pensant en projectes a aplicar amb calçador sinó que directament pregunta a Formentera quines són les seues prioritats, els resultats són molt satisfactoris.

Una respuesta para Labrador destaca la restricció de l’entrada de cotxes a Formentera com exemple de bona gestió del Govern amb les illes

  1. vicente Responder

    1 marzo, 2018 en 18:19

    Baleares es una comunidad especial, cada isla es diferente y tienen unas necesidades diferentes. Susana Pastor qlvida que los dineros van a Mallorca y los mallorquines “tenen sa paella pes maneg” con lo que está dicho todo:suprimimos el Gover Balear y cada isla trata diretamnte con Madrid y asunto resuelto.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *