‘Taca d’oli’, per Bernat Joan i Marí | Noudiari.es

‘Taca d’oli’, per Bernat Joan i Marí

Bernat Joan i Marí.

Per Bernat Joan i Marí

Un dels amables lectors que, endemés, tenen a bé de posar comentaris als meus articles va escriure, fa algunes setmanes, que en Puigdemont i companyia no s’atrevirien a sortir de Bèlgica. Al·legaven que Bèlgica era un estat especial, que permetia que delinqüents campassin a l’ample, però, en un cas concret, es deia textualment: “que vayan a Alemania. No hay huevos!”. Idò bé, ous no ho sé, però ovaris segur que sí: la consellera Clara Ponsetí, reintegrada a la seua tasca com a catedràtica de la Universitat de Saint Andrews, Escòcia, viatja a Alemanya per fer-hi una conferència sobre el procés independentista a Catalunya, sobre la manca de democràcia i sobre les sistemàtiques vulneracions dels drets humans per part de l’Estat espanyol.

De moment, en Puigdemont ha fet conferències i contactes a Bèlgica (sobretot a Brussel·les, al cor d’Europa), i a Dinamarca (on va fer una conferència a la Universitat de Kobenhavn i on es va entrevistar amb diversos membres del Parlament danès). A Ginebra, Suïssa, ha intervengut a la seu de Nacions Unides, en un acte sobre les vulneracions dels drets humans al Regne d’Espanya i sobre el dret d’autodeterminació a Catalunya. Pròximament visitarà Finlàndia, on també s’entrevistarà amb dirigents polítics i amb gent del món acadèmic.

La resta de consellers tampoc no estan ociosos. El de Cultura s’ha explicat a Holanda, concretament a La Haia. En Toni Comín també està actiu i apareix cada dos per tres als mitjans dels Països Baixos i de Bèlgcia. I na Meritxell Serret ha intervengut en actes a Bèlgica i a Suïssa.

Mentrestant, s’han fet grups de suport a l’autodeterminació de Catalunya a diversos parlaments de països de la Unió Europea. Que jo sàpiga, i fins a dia d’avui, se n’han constituït a Estònia, Finlàndia, Lituània, Letònia, Eslovènia, Dinamarca, Itàlia, Irlanda i el Regne Unit (encara dins). I, fora de la Unió Europea, a Islàndia.

En Llarena, na Lamela i tota aquesta caterva judicial, emperò, no s’han atrevit a impulsar una ordre de busca i captura a nivell europeu… no fos cas que Espanya tornàs a fer un ridícul sideral, com el que va fer davant el Tribunal Europeu dels Drets Humans amb allò de considerar delicte la crema de fotografies del rei. A veure si diran res, quan en Puigdemont vagi a Finlàndia o na Ponsetí a Alemanya. Com dirien ells, Llarena, Lamela, Catalá, Zoido… no hay huevos!

36 Respuestas a ‘Taca d’oli’, per Bernat Joan i Marí

 1. Pitiuses Responder

  21 marzo, 2018 en 14:33

  Miri Bernat, jo pens que si comencés a escriure de temes relacionats amb Eivissa ( o d’altres q poden ser també interessants) i deixàs una mica,només que sigui,es “monotema” de Catalunya despertaria més interés entre es lectors ( es sa meva humil opinió). Temes com s’abastiment d’aigua (tan necessari), sa sanitat i falta de professionals (tant metges com forces de seguretat) etc., problemes de vivenda, inverssió en Serveis Socials, es nostros majors (en ses pensions), ensanyament, ecologia etc,etc,etc ( son idees). Crec que sa majoria de ciutadans estam una mica farts (tant d’una banda com de s’altra) en es tema de Catalunya i la “indepèndencia. Mentres parlam d’això com si fos una cosa cabdal, no parlam de lo realment important. Logicament estem en democràcia i pot fer el que vulga. Salut.

  • devila Responder

   23 marzo, 2018 en 8:41

   Esto es para Bernat Eivissa y sus ciudadanos:
   “Al Parlament europeu, havíem de tractar la qüestió de la qualitat de l’aigua a Sant Jordi?” y suelta semejante majadería cuando fue LA PRIMERA INICIATIVA CIUDADANA EUROPEA que llega a las instituciones de la UE.
   Habiendo sido eurodiputado estas declaraciones son especialmente sangrantes :_(

   https://www.noudiari.es/2018/02/autocritica-per-berant-joan-i-mari/#comment-478995

 2. Prou Responder

  21 marzo, 2018 en 18:19

  Molt bé Pitiuses, jo també pens igual. Però a en Bernat l’interessa cumplir amb ses instruccions de fer publicitat que rep des de qualselvol despatx de Barcelona o de Waterloo. En Bernat es sent més separatista català que eivissenc, ja no l’interessa la seua estimada roqueta.

 3. Bernat Joan Responder

  21 marzo, 2018 en 19:36

  És per sa nostra estimada roqueta, que mantenc ses posicions que mantenc. Pensau-hi una mica…

  • Pitiuses Responder

   21 marzo, 2018 en 21:02

   Tal volta el qui te que pensar una mica més sigui vostè… Hi ha moltes mes coses i ben interessants apart del “monotema” catalanista, (viatjar i coneixer cultures diferents i llocs i vore que no som el melic del mon). Encara que no s’ho cregui, hi ha vida mes enllà del tema polític català. Hauriem de mirar més el que ens uneix que el que ens separa, però a alguns ja els hi va bé l’enfrontament, per desviar els temes que realment son importants. Quan més insisteix, menys em convenç (almenys a mi).Salut per tots.

   • Joaneivissa Responder

    23 marzo, 2018 en 15:50

    Valtros també sou monotema i pesats per no interesar-vos el tema donau molt la pallisa.Si voleu també podem parlar de l’apareament dels cargols.
    Quin nivell intelectual hi ha a Españistan i a Eivissa.
    De que voleu que parli si es sociolinguista i ha set politic, parlarà de politica i no de temes cientifics per exemple.

    • Pitiuses Responder

     23 marzo, 2018 en 18:35

     Pot palar del que vulgui, igual que tu i que jo…pero lo des temet aquet,com ja he dit cansa i molt. Sent sociolingüista i polític (com dius) jo crec que es prou intel-ligent per parlar de moltes més coses que probablement ens afectin mes directament com ses que he exposat anteriorment (però pot fer el que ell vulgui, es clar). Recordarte que tú també formes part des nivell intelectual d’ aquest pais: Espanya. I per cert, em sembla que tu precisament em alguns comentaris que he llegit teus, no pujes es “nivell” . Salut.

 4. MTR Responder

  22 marzo, 2018 en 20:32

  Bernat, parece Vd. el hooligan que ve cómo Piqué marca en fuera de juego no pitado. Pues disfrútelo, qié quiere que le diga.
  Bueno, habrá visto el ambiente en el Parlament, lo que flota en el aire para mañana mismo. Los prófugos también saben que su recorrido es corto, por muy buenos que sean sus abogados de etarras.
  Y mientras, se dedican a la prvocación enésima. Vaya nivel penoso.

 5. MTR Responder

  22 marzo, 2018 en 22:19

  Día veintidos de marzo de dos mil dieciocho, veintidos horas quunce minutos; TURURÚ.
  El que ríe último ríe mejor,y nos queda mañana viernes……..

  • devila Responder

   23 marzo, 2018 en 8:56

   • MTR Responder

    23 marzo, 2018 en 13:52

    Éstos no llegan ni a Joven Dolores.

 6. Leo Responder

  23 marzo, 2018 en 10:04

  Tururull tururull…

 7. Bernat Joan Responder

  23 marzo, 2018 en 14:31

  Rigueu, rigueu, benvolguts detractors. Però pensau, en consciència, que de la degradació moral no en pot sortir res de bo. I allò a què estam assistint és a una degradació moral majúscula, extraordinària, difícil de copsar en la seua magnitud.

  La degradació moral, bàsicament, em fa patir per Espanya. Perquè continuu pensant que la independència de Catalunya és inevitable (perquè, socialment, ja s’ha produït).

  • MTR Responder

   23 marzo, 2018 en 16:05

   Copsar, lo que se dice copsar, y adivinando lo que eso quiera decir en barceloní (en eivissenc no ho he sentit mai) ya lo ha copsado el Juez Llarena. Bernat, ni ric ni disfrut ni molt ni poc ni mica.
   La independencia mental de muchos alelados se revertirá con la verdad: todo es puto cuento para tapar eltrespercent. Cierto es que maricomplejines no es nuestro hombre.

 8. AntiPancatalanis Responder

  23 marzo, 2018 en 22:37

  Recojamos firmas para que en el ayuntamiento cambien de nombre a la calle País Valenciá por calle Juez Llanera o de Fredy Mercury.

 9. Vipn Responder

  23 marzo, 2018 en 23:24

  Estremera les espera… O eso, o espanyol el ultimo!!!! Este show cada dia me hace reir mas… Sigan, sigan!!! Jajajajajajajajaj

 10. Leo Responder

  24 marzo, 2018 en 16:58

  No sabemos muy bien qué decías de huevos hace un rato, Bernat. Por ahora, las gallinas corren.

 11. Bernat Joan Responder

  24 marzo, 2018 en 20:20

  De gallines, res de res, Leo & cia. Algú em va dir en aquest mateix fòrum que no hi havia “huevos” a sortir de Bèlgica. Idò bé: Holanda, Anglaterra, Escòcia, Àustria, Alemanya, Suïssa i Finlàndia han fet actes sobre el dret de Catalunya a la independència… en una sola setmana! Amb el 155 la internacionalització s’està multiplicant, molt més que amb la Conselleria d’Exteriors (abans de l’aplicació de l’abjecte article). Veurem quin ridícul farà Espanya amb l’euroordre. (Per començar ja han patinat enviant-la en espanyol… a Finlàndia, com si fos Calasparras).

  • MTR Responder

   24 marzo, 2018 en 20:31

   Por de pronto el putimocho por lo que parece está volviendo a ese nopaís llamado Bélgica, a que le auxilie su abogado de etarras. Abogado carísimo al igual que el palacete de Waterloo, ya va siendo hora de que nos expliquen i tot aixó qui ho paga.
   Huevos se ve que hay los justitos…

  • Leo Responder

   25 marzo, 2018 en 10:24

   Que se celebren actos y debates no implica que se apoye el proyecto más allá de los grupos independentistas que cada país tiene que soportar. Del ridículo catalán no hablas. En cuanto al empleo del español, qué quieres que te diga… Cuando he tenido que ir a Napa, Edimburgo o Helsinki, no ha sido para enseñar catalán, que también puedo, sino lengua y literatura españolas. Lengua que ya habla cerca del 8% de la población mundial. El Institut Ramón Rull hace un buen trabajo, tiene unos 6.000 estudiantes de catalán por el mundo. Pero ¿y el Instituto Cervantes? Eso sin contar en cuantos programas escolares se imparte el español como lengua extranjera. Por cierto, ¿cómo va el tema de la oficialidad del catalán en los espacios internacionales europeos?

   • Bernat Joan Responder

    25 marzo, 2018 en 13:06

    Aquest comentari es pot fer servir per mostrar pedagògicament com funciona el cervell supremacista. Gràcies, Leo.

    • Leo Responder

     25 marzo, 2018 en 13:18

     Y el tuyo demuestra cómo funciona el cerebro de un victimista. O cómo no funciona.

    • Leo Responder

     25 marzo, 2018 en 13:20

     Siempre sacas a pasear el supremacismo cuando rabias, Bernat. Te picas. En el fondo, la mayor parte de tus artículos van de ver quién la tiene más larga, ¿y te quejas?

 12. Bernat Joan Responder

  24 marzo, 2018 en 20:20

  Clar, com que són tan llestos i es creuen que l’espanyol és una llengua “universal”. Permeteu-me riure a cor-que-vols cor-que-desitges.

  • MTR Responder

   24 marzo, 2018 en 20:34

   Ja ho pots dir. Para idioma universal, donde esté el finés…..

  • Leo Responder

   25 marzo, 2018 en 12:50

   Hay un poco de comentario en tu bilis, Bernat.

 13. MTR Responder

  25 marzo, 2018 en 12:52

  Bueno, domingo de Ramos 25 de marzo de 2.018, mira por dónde sí ha habido cojones de entrar en Alemania… claro que a hurtadillas.
  Ahí ha sigo retenido por la Policía de un país serio y solidario con la Democracia y el Estado de Derecho que hay en España.

  • Bernat Joan Responder

   25 marzo, 2018 en 13:08

   Ho he dit per twitter en quatre llengües (en primer lloc, en alemany): si Alemanya lliura el President Puigdemont a Espanya, es repetirà la Història. Hitler lliurà el President Companys a Franco, qui el va assassinar.

   • MTR Responder

    25 marzo, 2018 en 14:29

    Bernat, harías bien en calmarte. Puigdemont es un gilipollas peligrosísimo pero no es un asesino como Companys. Y Alemania hoy no es la de aquéllos tiempos en que algunos habían de “sentir l’alè al clatell”, ya sabes de qué te hablo.

 14. Bernat Joan Responder

  25 marzo, 2018 en 13:09

  Alemanya pot caure en la ignomínia, mostrant tics de l’antic feixisme, o fer com Bèlgica, Suïssa, Finlàndia, Holanda, el Regne Unit, Irlanda o Dinamarca. Escullin!

  • Leo Responder

   25 marzo, 2018 en 14:05

   En España no hay Estado de Derecho, solo totalitaristas de mierda. En Dinamarca, ignorantes profundos los profesores universitarios que no conocen la realidad catalana; ay, si estuvieran allí los bien curtidos profes catalanes independentistas para bregar de verdad, los informes PISA se harían polvo. En Alemania hay nazis, arbeit macht frei, de Puigdemont harán otro mártir de la república. El pancatalanismo es el helenismo de hoy, pero no sabemos apreciarlo. Joder.

  • Leo Responder

   25 marzo, 2018 en 18:09

   Ep, parece que Escocia también tiene algún tic fascista.

 15. Bernat Joan Responder

  25 marzo, 2018 en 13:11

  Si Espanya fos un estat de dret, com deis per aquí dalt, per processar un parlamentari hi hauria d’haver permís de la majoria del parlament del qual formàs part. Que es pugui processar parlamentaris catalans sense l’aval del Parlament de Catalunya demostra que Espanya NO ÉS UN ESTAT DE DRET. (Primer de Preparatòria per Ingressar a Ciències Polítiques)

  • Leo Responder

   25 marzo, 2018 en 14:00

   Espera, que no me he enterado bien, o no me acuerdo. ¿Cuándo vino Puigdemont al Parlamento autonómico de catalunya a tomar posesión del cargo? No soy abogado ni he salido de esa carrera que tantas y tan buenas cabezas ha dado, Ciencias Políticas, solo soy doctor en Lingüística y Literatura, pero aun así me lío con los términos: ¿Qué es lo que pretende Puigdemont, inmunidad o impunidad? Me pregunto, pese a todo: Entonces, ¿qué diantres de suplicatorio hace falta? Pero, vale, Bernat. Vale. España no es un Estado de Derecho. Y es fascista aquel que se oponga a que una minoría bien guarnecida de poder económico, político y mediático se apodere del nombre de todo un pueblo e imponga sus razones a la mayoría. Y las masas independentistas, que ahora mismo claman que los colonos españoles regresen a las cloacas de las que salieron, son dignas herederas intelectuales de Rousseau.

  • Vipn Responder

   25 marzo, 2018 en 19:40

   Eres tan prepotente y tan fanatico que te ciegas hijo… La unica persona con inmunidad en nuestro querido Pais, es el Jefe del Estado…
   El resto, si delinque, se le juzga, en este caso, como estamos hablando de un Diputado, lo juzga el Tribunal Supremo. Listo, que eres un listo, aparte de jeta. Utilizas las normas si te interesan y las desprecias si te perjudican. Sabes como se llama eso?? Mentir. Deja de mentir.

 16. Vipn Responder

  25 marzo, 2018 en 19:34

  Jajajjaajj, es divertidisimo veros inventar argumentos segun avanza el triunfante “Proces”!!! Sois una fabrica de patriotas, desde que se murio el dictador, no veia tanta unidad en este Pais, seguid asi, vais por buen camino, caminito de Jerez… Jajajajajaj
  Yo te recomiendo que te vayas bajando de la burra… Porque la burra esta coja…
  Voy a comprar mas palomitas, que esto sigue!!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *