Una obra de Sebastiano Rossi en record dels afusellats a Formentera | Noudiari.es

Una obra de Sebastiano Rossi en record dels afusellats a Formentera

@Noudiari / Aquest dijous s’han complert 81 anys de l’afusellament a Sant Ferran de cinc formenterers just a la tàpia del darrere del cementiri d’aquesta localitat. Coincidint amb aquesta efemèride, avui ha tingut lloc un acte de record i recuperació de la memòria històrica a les portes del cementiri, lloc on s’hi ha col·locat una peça escultòrica obra de l’arquitecte Sebastiano Rossi.

L’acte ha comptat amb la presència de Fanny Tur, consellera de cultura i participació del Govern; Susanna Labrador, consellera de cultura del Consell de Formentera i Artur Parrón, del fòrum de la memòria històrica de Formentera. I ha estat seguit per prop de 100 persones entre familiars de les víctimes i els seus acompanyants.

La consellera Susanna Labrador ha destacat el compromís del Consell per la recuperació de la memòria històrica i ha afirmat que l’acte d’avui ha de servir com a reparació envers les víctimes i els familiars.

Per la seva part, la consellera Cultura del Govern, Fanny Tur, ha expressat que avui és un dia molt simbòlic que coincidint amb el Dia de Balears s’hagi descobert aquest escultura.

“Ha estat un reconeixement davant uns ciutadans que varen posar els fonaments de la democràcia que estem vivint ara”, ha dit,
Tur, qui s’ha congratulat que després de 40 anys de l’inici de la democràcia moderna, finalment, s’hagi arribat el dia de record i homenatge a aquestes persones assassinades per la dictadura de Francisco Franco.

Artur Parron també ha parlat de l’homenatge a les víctimes i als familiars, i ha recordat que aquests actes de reconeixement arriben 40 anys tard.

Després dels parlaments, familiars dels afusellats han deixat clavells i flors davant l’escultura en record dels cinc Formenterers morts. L’acte ha acabat amb un emotiu aplaudiment de totes les persones que han assistit a l’homenatge.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *