Més d’una trentena d’expositors participen en una trobada de productors i restauradors per promocionar el producte local d’Eivissa | Noudiari.es

Més d’una trentena d’expositors participen en una trobada de productors i restauradors per promocionar el producte local d’Eivissa

La trobada s’ha celebrat a Jesús.

@Noudiari / Aquest matí s’ha celebrat al Centre Social de Jesús la primera trobada professional entre xefs, restauradors i productors del sector agrari i ramader d’Eivissa. En total han participat 34 productors i, durant aquesta jornada, s’han efectuat contactes amb els professionals de la restauració per donar a conèixer i promocionar els seus productes. Aquesta és una iniciativa del departament de Medi Ambient i Medi Rural i Marí del Consell d’Eivissa, amb la col·laboració de l’Acadèmia de Gastronomia d’Eivissa i Formentera, l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu i Pimeef.

“És la primera vegada que organitzem una trobada d’aquesta mena amb la intenció de posar cara a uns productes diferenciats, afavorir els contactes i donar suport a una incipient indústria de transformació alimentària que mai havíem tingut a Eivissa, i que cada vegada és més dinàmica”, ha explicat el conseller de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, Miquel Vericad.

A més de la trobada entre productors i professionals de la restauració, també s’han efectuat tres xerrades a càrrec de crítics de reconegut prestigi en les que s’han presentat diversos productes locals. Així, Ismael Díaz Yubero, Premi Nacional de Gastronomia 2013 , ha presentat la nova collida d’oli d’Eivissa; la sumiller i enòloga Mares del Barrio ha introduït la nova collita de vi IGP Eivissa/Ibiza; i la directora de la ‘Guía Repsol de los mejores alimentos de España’, Sybely Valle, ha parlat sobre la ‘gastronomia amb arrels’.

“Considerem que és indispensable que Eivissa tingui productes diferenciats, perquè tots són beneficis”, ha explicat el conseller Vericad, “ajuda a revitalitzar el camp i preservar el paisatge, afavoreix el consum de producte de proximitat, diversifica el sector productiu i posa en valor la gastronomia local, el que ajuda a atreure un turisme exigent i de qualitat”.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *