El PSOE proposa crear ‘horts urbans’ a la conca del riu Santa Eulària | Noudiari.es

El PSOE proposa crear ‘horts urbans’ a la conca del riu Santa Eulària

@Noudiari / El grup socialista a l’Ajuntament de Santa Eulària defensarà en el pròxim ple una proposta per a la incorporació al municipi d'”espais urbans aptes per al cultiu”, el que en altres zones d’Espanya es coneix com a ‘horts urbans’. Aquests ‘horts’ s’ubicarien en terrenys de titularitat municipal que actualment, i per diverses raons, es troben en desús.

Com a pas previ, la iniciativa proposa igualment que es dugui a terme una “prova pilot” a la finca de titularitat municipal de Can Planetes, on els vesins de Santa Eulària puguin experimentar personalment “els avantatges ambientals i socials” que suposa, a nivell particular, el desenvolupament d’una activitat relacionada amb l’explotació agrícola en petites parcel·les.

El PSOE, a través d’una moció presentada amb aquest objectiu, argumenta la viabilitat d’aquest projecte, a més de per als beneficis personals, per les particularitats i la tipologia del sòl proper a la conca del riu Santa Eulària “molt favorable per a la ubicació d’horts urbans”.

A més, segons l’informe de la consultora Gea21 que recullen els socialistes, hi ha 500 ciutats espanyoles que des del 2015 han adaptat espais dins del seu entorn urbà, i que actualment suposen una superfície cultivable de 2,4 milions de m². Aquest fet, unit a la tradició històrica en què molts municipis del nostre país posaven a disposició dels vesins solars aptes per al cultiu per tal de combatre l’escassetat d’aliments, justifiquen la moció que serà debatuda per a la seua aprovació el proper dijous 31 de maig.

Platges
D’altra banda, el grup municipal socialista de Santa Eulària, ha presentat una proposta perquè l’Ajuntament instal·li a les dutxes de les platges del municipi sistemes de control que garanteixin un servei “adequat i controlat”, pel que fa al consum d’aigua i la seva correcta utilització.

Tal com reflecteix la moció presentada en aquest sentit pel PSOE, és molt necessari que es limiti l’ús indegut d’aigua quan s’utilitza aquest servei. Un servei que, en la majoria dels casos, ofereixen els mateixos empresaris, “que són els que han de fer front a les despeses derivades del consum d’aigua”.

Per això, igual que succeeix en altres municipis turístics d’Espanya, “es fa necessari que l’Ajuntament instal·li els sistemes de control que permetin garantir un consum responsable d’aigua” per part dels usuaris, limitant el temps d’utilització del servei i facilitant als empresaris una reducció dels costos per l’ús de les dutxes.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *