Jornada per compartir les experiències de les escoles sobre el canvi climàtic | Noudiari.es

Jornada per compartir les experiències de les escoles sobre el canvi climàtic

@Noudiari / Ahir va tenir lloc a la seu del Fons Pitiús de Cooperació la trobada anual d’intercanvi d’experiències de les escoles que formen part de la Xarxa de Centres Educatius Solidaris (CEIP Sant Antoni, Santíssima Trinitat, CEIP Santa Gertrudis, CEIP S’Olivera, CEIP Puig d’en Valls, CEIP Torres de Balàfia, CEIP Labritja, CEIP Sa Joveria i CEIP Sant Jordi).

Impulsada pel Fons Pitiús, aquesta Xarxa aglutina escoles que estan compromeses en la construcció d’un món més just i respectuós amb els drets fonamentals de les persones i amb el medi, a través de la inclusió de l’educació transformadora i per a la ciutadania global en la seua pràctica educativa diària.

A més de servir per fer una valoració de tota la feina feta al llarg del curs en el marc de la Xarxa, aquesta trobada ha permès presentar i exposar els treballs que han elaborat els diferents centres educatius al voltant de la temàtica del canvi climàtic.

Al llarg del curs 2017-18, cada escola, amb el suport del Fons Pitiús, ha tractat amb l’alumnat i amb el professorat aquesta temàtica per intentar determinar quines són les causes, les conseqüències i, molt especialment, què se pot fer per frenar els efectes.

El resultat d’aquesta tasca d’investigació, s’enviarà ara a les escoles del municipi de San Lucas (Nicaragua) que estan agermanades amb les de la Xarxa i que també han treballat sobre el canvi climàtic.

D’altra banda, les escoles varen escollir com a temàtica per al curs 2018-19 els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides (ODS). Es donaran a conèixer entre professorat, alumnat i famílies de totes les escoles i s’analitzarà com cada escola pot contribuir a assolir les metes de cadascun dels 17 Objectius que integren els ODS.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *