Carrils bici i millor transport escolar, principals peticions del Ple Infantil i Juvenil | Noudiari.es

Carrils bici i millor transport escolar, principals peticions del Ple Infantil i Juvenil

 

@Noudiari / Aquest matí ha tingut lloc, a la Casa Consistorial, el segon Ple Infantil i Juvenil del present curs, una cita en que representants dels col·legis i instituts públics del i dels alumnes eulariencs que estudien a l’IES Isidor Macabich han presentat les seves propostes i demandes per tal de millorar els seus centres i poblacions. En aquesta convocatòria algunes de les peticions més escoltades han sigut la de establir carrils bici a diferents zones i millorar el servei de transport públic i escolar, tot i que és una competència que no correspon al Consistori sinó al Consell Insular d’Eivissa i a la Conselleria d’Educació.Al plenari han assistit dos representants de cadascun dels vuit col·legis públics, els dos instituts situats dins el municipi i el centre Isidor Macabich, que tot i pertànyer a Vila concentra una quantitat significativa d’alumnat de les cinc parròquies. Al torn de propostes i peticions, tots ells han pogut demanar algunes millores o feines necessàries pels seus centres així com actuacions que pensen que serien necessàries a les seves poblacions.

Així, des del col·legi Santa Eulària han demanat ombra pel seu pati però, també, si es faria un carril bici dins del poble de Santa Eulària, com està el projecte de carril bici amb es Canar reclamat al Consell, també han preguntat per una nova parada de bus a la zona de Valverde i han demanat més multes per no recollir els excrements dels cans. A més d’indicar que algunes qüestions són competència d’altres administracions, s’ha explicat que dins el poble de Santa Eulària s’està aplicant el que s’està imposant a moltes zones d’Europa, de fixar velocitats molt reduïdes pels cotxes (20 i 30 kilòmetres) i donar prioritat a les bicicletes. D’aquesta manera, a zones on no hi ha molt de lloc per fer carrils separats, s’aconsegueix una millor convivència entre tots els usuaris de les vies –ciclistes, conductors i vianants-, a més de reduir les emissions contaminants dels cotxes.També relacionat amb el trànsit, l’institut Quartó del Rei i el col·legi Vénda d’Arabí han reclamat una millor regulació del trànsit al voltant dels seus centres a l’hora de l’entrada i la sortida de classe per l’acumulació de vehicles. Igualment, han demanat per la instal·lació del semàfor al carrer Margarita Ankermann, en realitat una vía de titularitat insular a la qual el Consell ha decidit no fer cap intervenció però que, davant els continus requeriments de l’Ajuntament amb peticions unànims del plenari, permetrà la instal·lació d’un semàfor per tractar de reduir els accidents. Ara el Consistori haurà d’estudiar la millor ubicació del senyal.

La manca de puntualitat dels autobusos escolars a es Puig d’en Valls, més parades de bus, com està la construcció del centre juvenil de Can Seni i l’increment de gats al carrer han sigut altres dels temes plantejats.

En altres punts del ple, s’ha aprovat fer una diada de convivència pels membres del plenari al primer cap de setmana de juliol, estudiar fer un acte de germanor amb altres consells escolars i plenaris infantils d’altres localitats Ciutat Amiga de la Infància, s’ha decidit que el proper Congrés Infantil versarà sobre energies renovables i sostenibilitat, s’han decidit els temes a tractar a la pròxima edició del programa de ràdio a les escoles (igualtat, marginació, refugiats, discapacitat i ‘bullying’) i s’han vist els diferents vídeos que s’han preparat al llarg del curs.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *