Formentera reivindica davant el Govern que s’ampliï l’oferta de formació professional a l’illa | Noudiari.es

Formentera reivindica davant el Govern que s’ampliï l’oferta de formació professional a l’illa

 

@Noudiari / Aquest matí la diputada per Formentera Sílvia Tur, ha presentat als mitjans la proposició no de llei que ha impulsat recentment relativa a la implementació de nous cicles de formació professional a l’illa.
La proposta pren com a punt de partida el Pla Integral de Formació Professional de les Illes Balears per 2018-2021 que fou aprovat fa tot just un mes per part de l’executiu autonòmic amb una inversió prevista de 428 milions d’euros per aquest període.

En la seva intervenció Tur ha definit el pla com un instrument molt ambiciós i molt necessari per les illes i que per primera vegada fa una diagnosi ampla de l’estat del mercat laboral i de les necessitats formatives emergents, però ha destacat que pel que fa a Formentera la seva formació lamenta la manca de cap mesura o acció concreta com si que es proposen per a la resta d’illes.
Per això, la proposició no de llei presentada demana a la conselleria d’Educació i Universitat del Govern, la constitució d’una mesa de negociació amb la participació del Consell insular de Formentera, el consell escolar de Formentera, l’IES Marc Ferrer, i els agents socials i econòmics presents a l’illa, als efectes d’acordar el mapa d’oferta de formació professional inicial per Formentera abans de la finalització del present any, tot amb l’objectiu que a partir del curs 2019-20 es pugui optar a un ventall major d’oferta presencial de cicles de FP a l’illa.

Per altra banda la proposta demana al Govern que en el proper pressupost autonòmic per a l’any 2019 es reservi la partida necessària per construir les quatre noves aules compromeses per a l’IES Marc Ferrer, i que actualment es troben reflectides en la previsió del Pla d’Infraestructures Educatives del Govern per al període 2016-2023.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *