L’ensalada pagesa es podrà degustar divendres i dissabte al Mercat Vell i al Mercat de Sant Josep | Noudiari.es

L’ensalada pagesa es podrà degustar divendres i dissabte al Mercat Vell i al Mercat de Sant Josep

@Noudiari / Aquest divendres i dissabte, el departament de Medi Ambient i Medi Rural i Marí organitza una degustació popular d’ensalada pagesa, el plat per excel·lència de la temporada estiuenca.
Així, la primera degustació serà aquest divendres a partir de les 18 hores al Mercat Vell de Vila, mentre que dissabte es realitzarà, a les 12 hores, al Mercat setmanal de Sant Josep. Dissabte, la degustació serà preparada per Martí Torres, cuiner del restaurant Es Galliner.



A Eivissa, antigament, l’ensalada d’estiu no es preparava amb enciam, més típica de l’hivern, sinó amb els millors ingredients de l’horta: patata bullida, ceba, pebrera, tomata i all. Però no qualsevol producte serveix, i és que originalment els ingredients eren varietats tradicionals i úniques, com la pebrera verda, idònia per a consumir en fresc, cruixent i fresca, la ceba vermella, especialment dolça i carnosa, i la patata vermella eivissenca, consistent després de bullir, òbviament acompanyat d’oli d’Eivissa.



Aquesta setmana l’autèntica ensalada pagesa, preparada amb les varietats tradicionals originals, s’ofereix per a ser degustada als visitants del Mercat Vell d’Eivissa i del Mercat setmanal de Sant Josep de sa Talaia.
És una oportunitat per donar a conèixer la nostra gastronomia tradicional i recuperar sabors que s’havien perdut en haver-se substituït les varietats originals per noves varietats comercials.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *