L’ensalada pagesa es podrà degustar divendres i dissabte al Mercat Vell i al Mercat de Sant Josep | Noudiari.es

L’ensalada pagesa es podrà degustar divendres i dissabte al Mercat Vell i al Mercat de Sant Josep

@Noudiari / Aquest divendres i dissabte, el departament de Medi Ambient i Medi Rural i Marí organitza una degustació popular d’ensalada pagesa, el plat per excel·lència de la temporada estiuenca.
Així, la primera degustació serà aquest divendres a partir de les 18 hores al Mercat Vell de Vila, mentre que dissabte es realitzarà, a les 12 hores, al Mercat setmanal de Sant Josep. Dissabte, la degustació serà preparada per Martí Torres, cuiner del restaurant Es Galliner.A Eivissa, antigament, l’ensalada d’estiu no es preparava amb enciam, més típica de l’hivern, sinó amb els millors ingredients de l’horta: patata bullida, ceba, pebrera, tomata i all. Però no qualsevol producte serveix, i és que originalment els ingredients eren varietats tradicionals i úniques, com la pebrera verda, idònia per a consumir en fresc, cruixent i fresca, la ceba vermella, especialment dolça i carnosa, i la patata vermella eivissenca, consistent després de bullir, òbviament acompanyat d’oli d’Eivissa.Aquesta setmana l’autèntica ensalada pagesa, preparada amb les varietats tradicionals originals, s’ofereix per a ser degustada als visitants del Mercat Vell d’Eivissa i del Mercat setmanal de Sant Josep de sa Talaia.
És una oportunitat per donar a conèixer la nostra gastronomia tradicional i recuperar sabors que s’havien perdut en haver-se substituït les varietats originals per noves varietats comercials.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *