‘Mòlt de temps’, les solarigrafies de Toni Planells s’exposen a Sa Nostra Sala | Noudiari.es

‘Mòlt de temps’, les solarigrafies de Toni Planells s’exposen a Sa Nostra Sala

@Noudiari / ‘Mòlt de temps’, l’exposició de solarigrafies de Toni Planells es podrà visitar a Sa Nostra Sala des del 19 de juliol fins al 31 d’agost. L’inauguració serà demà a les 20 hores.
Toni Planells, guanyador del Premi Vuit d’Agost de Fotografia Amateur 2017 organitzat pel Consell Insular d’Eivissa, presenta en aquesta mostra una selecció de fotografies a partir de la tècnica de solarigrafia. La perícia de l’artista ha residit a buscar llocs emblemàtics de l’illa d’Eivissa per col·locar la càmera durant un llarg període de temps, en alguns casos sis mesos, creant així imatges en què el Sol i la seua trajectòria, de solstici a solstici, són els protagonistes.

Aquesta forma de fer fotografia aconsegueix captar, en una sola imatge, el moviment aparent del Sol sobre la volta del cel durant llargs períodes de temps. Dia a dia el Sol dibuixa una línia d’est a oest que va variant la seua alçada a mesura que avancen les estacions de l’any.

Les càmeres utilitzades per a aquesta tècnica són totalment artesanals, fabricades a partir de llaunes de beguda i amb un paper fotosensible com a suport de la imatge. Aquest tipus de càmera s’anomena estenopeica i es basa en el principi de la cambra fosca.
La mostra també inclou les següents activitats organitzades al voltant de l’exposició. El dia 27 de juliol, a les 19 hores, hi haurà un taller pràctic de la tècnica fotogràfica de solarigrafia. Sortida i “sembra” de càmeres. D’altra banda, el dia 30 d’agost a la mateixa hora hi haurà un altre taller de tècnica fotogràfica de solarigrafia. Recollida i positivació d’imatges. Les inscripcions es poden fer al telèfon 971 30 49 80 (places limitades).

Toni Planells és caricaturista de Nou Diari i recull la seva particular visió de la societat pitiusa cada divendres a la secció Millor Riure.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *