L'esplanada del moll comercial del port de Vila s'obrirà al públic per per gaudir del castell de focs artificials del 8 d'agost - Noudiari.es | Noudiari.es

L’esplanada del moll comercial del port de Vila s’obrirà al públic per per gaudir del castell de focs artificials del 8 d’agost

@Noudiari / Per primera vegada, l’esplanada del moll comercial del port d’Eivissa (moll nord) s’obrirà al públic per seguir l’espectacle del gran castell de focs artificials que organitza el Consell i que tanca els actes del Vuit d’Agost, Dia de l’Illa d’Eivissa. Durant 17 minuts es cremaran un total de 500 quilos de pólvora, amb els quals es posarà punt final a les festes.Es tracta d’una nova ubicació per al públic, amb accés a peu des de la rotonda dels cans eivissencs.

L’espectacle dels focs es llancen a la mitjanit des del mur del port vell d’Eivissa. L’empresa encarregada és Focs d’Artifici Europla SL, de València, per un import total IVA inclòs de 34.470 euros.A més, per tal de facilitar la mobilitat, el Consell d’Eivissa duplicarà els serveis de la línia L50 de transport públic, que connecta gratuïtament els aparcaments dissuasius amb el port vell. Entre les 21 hores i les 01.30 hi haurà serveis cada 15 minuts.

Les Festes de la Terra tenen el seu origen en la commemoració dels esdeveniments històrics de la conquista catalana del 8 d’agost de l’any 1235.

Pel disparament del castell de focs artificials s’ha previst un Pla de Seguretat i Emergència que implica a la pràctica totalitat de les institucions de l’illa.

Actes amb motiu de la celebració del Vuit d’Agost, Dia de l’Illa d’Eivissa

Dimarts 7 d’agost:

11.30 h. Lliurament dels Premis Vuit d’Agost 2018. Saló de Plens Consell d’Eivissa.

Dimecres 8 d’agost, Dia de l’Illa d’Eivissa:

11.00 h. Missa solemne a la catedral d’Eivissa.

12.30 h. Homenatge al monument a Guillem de Montgrí i acte institucional al Claustre de l’Ajuntament d’Eivissa, amb el discurs del president del Consell d’Eivissa, Vicent Torres.

18.30 h. Berenada popular as Puig des Molins.

Mitjanit: Gran castell de focs artificials des del mur del port d’Eivissa.

Dijous 9 d’agost:

20.00 h. Presentació del llibre Repressió institucional en el primer franquisme. Anàlisi de la documentació referent a Eivissa i Formentera a la Causa General de Balears, de Francisca Riera Escandell, obra guanyadora del Premi d’Investigació Vuit d’Agost 2016. Saló de Plens del Consell d’Eivissa

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *