Gent per Formentera lamenta que es torni a posposar l’aprovació del decret de transport marítim | Noudiari.es

Gent per Formentera lamenta que es torni a posposar l’aprovació del decret de transport marítim

@Noudiari / Gent per Formentera lamenta en un comunicat de premsa que es torni a posposar per la següent legislatura l’aprovació del decret de transport marítim. “Arràn del debat de política general sobre l’estat de la comunitat de les Illes Balears hem sabut que l’aprovació del decret d’ordenació del transport marítim no serà una realitat a la present legislatura”.

“Aquest decret hauria d’haver-se desenvolupat en els següents sis mesos de l’aprovació de la Llei al novembre de 2010, tres legislatures més tard l’illa de Formentera segueix sense comptar amb aquesta legislació cabdal per combatre els efectes de la triple insularitat i aconseguir la regulació de l’arribada d’excursions d’un sol dia, fita indispensable per aconseguir la sostenibilitat mediambiental i econòmica a la que Formentera aspira”, assegura la formació insularista en la seva nota.

 

Gent per Formentera ha informat que recolça la presentació per urgència d’una proposta per debatre en el proper plenari del Consell Insular de Formentera sobre aquesta qüestió. “Creiem fermament en que és una necessitat unànim i urgent i no compartim, tot i les explicacions públiques d’aquests dies, els arguments amb que el Partit Popular i el Partit Socialista a Formentera intenten defensar el sentit del vot dels seus grups parlamentaris en aquesta proposta”, ha declarat.

“Una vegada més hem de lamentar que no hagin estat capaços de transmetre als seus companys la importància i rellevància d’aquesta regulació per a Formentera. Al programa electoral conjunt d’ambdues formacions, que defensa la diputada electa, estableix clarament que exigirem el desenvolupament de la llei de transport marítim per garantir freqüències adaptades a les necessitats reals i l’establiment de preus competitius tant per transport de passatgers com de mercaderies”.

A la present legislatura la diputada per Formentera Silvia Tur ha presentat una proposció no de llei, tres preguntes amb resposta oral i tres amb resposta escrita sobre aquest punt programàtic, això és el que Gent per Formentera entén per exigir. Malgrat la decepció actual, GxF espera que es retorni a la unitat en aquesta reivindicació “clau per l’interés general de l’illa, ja que, com s’ha demostrat, és des del consens polític i social de Formentera on s’aconsegueix pólitiques legislatives valentes envers als drets de la ciutadania i la sostenibilitat”, conclou el comunicat.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *