Sant Josep ha invertit més de 110.000 euros en obres per posar a punt les escoles del municipi | Noudiari.es

Sant Josep ha invertit més de 110.000 euros en obres per posar a punt les escoles del municipi

@Noudiari / L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha invertit més de 110.000 euros en diverses feines de manteniment a les 6 escoles del  municipi, les aules de l’Escola d’Adults i les escoletes municipals per tal de complir amb les demandes que des de les direccions dels centres feren arribar a les regidories d’Educació i d’Obres públiques en acabar el curs passat.

 

Al col·legi Can Guerxo s’han reparat diversos desperfectes als banys del gimnàs i als de la planta baixa. També s’han substituït rajoles i llosetes als patis que s’havien trencat o  desplaçat i s’ha realitzat una neteja dels patis d’infantil i primària a més d’instal·lar un hortet. Les aules han estat repintades en la seva totalitat per un pressupost total de 17.462,86 euros, i s’han reparat petits desperfectes de lampisteria i enllumenat. Així mateix, una de les persones del programa SOIB-Visibles de l’Ajuntament de Sant Josep, assignada a la brigada de manteniment, continuarà amb les petites tasques i reparacions, com la de la caseta del pati d’infantil. A petició del  centre, també s’han substituït els protectors que donen al pas de vianants, al carrer d’accés a l’escola i que impedeixen que els vehicles l’envaeixin.

Al CEIP Sant Jordi s’ha reparat i pintat el tancat exterior, s’han revisat i reparat els banys i les fonts del  centre i s’ha sanejat una paret que presentava petites taques d’humitat. Així mateix s’han fet feines de pintura a aules i  a consergeria i s’han revisat portes i finestres. El cost de les feines de pintura que fins ara s’ha pogut dur a terme al centre a estat de 8833 euros. Malgrat que algunes de les peticions no s’han pogut realitzar per no ser compatibles amb les obres de l’IBISEC, s’aniran realitzant tan aviat com sigui  possible, sempre que no afecti l’horari lectiu. Per part del personal de la brigada de jardineria també ha posat a punt del jardí, podat dels arbres i condicionat de l’hort.

En el cas del CEIP L’Urgell s’han realitzat diverses tasques de manteniment al  gimnàs, com la reparació del termo, una barana que estava malmesa, la revisió  de la instal·lació elèctrica, reparació petits trencs a rajoles o als bancs de fusta, a més d’altres petites tasques de manteniment. També s’ha finalitzat el condicionament de la pista de bàsquet (6.642,90 euros) i aviat es substituiran les xarxes de les canastres i les porteries de futbol.

Una altra de les peticions del  centre va ser la instal·lació de tendals per donar ombra a la zona d’infantil i que han fet un bon servei en el primer dia de curs, aquest han suposat un cost de 17.278,80 euros. Amb  la col·laboració de l’alumnat treballador d’Es Romaní VII també s’ha creat un hort al voltant del qual s’hi ha instal·lat una tanqueta. D’altra banda, una de les reivindicacions del centre era la creació  d’un parc infantil, en aquest sentit, l’Ajuntament ja disposa del projecte, que ara està a l’espera d’una modificació de crèdit per poder-lo licitar.

Al  CEIP  Can Raspalls s’han repintat les aules d’infantil, el menjador, l’enreixat i les porteries a petició de la direcció  del centre. Les feines de pintura executades han tingut un cost d’uns 8.900 euros. D’altra banda, la brigada de jardins ha repassat les zones verdes i la de manteniment s’ha fet càrrec de les petites reparacions de lampisteria i enllumenat, com canvi d’aixetes, pestells de manetes i reparacions diverses a portes i finestres.

Al  CEIP Ses Planes s’ha realitzat una escomesa d’aigua potable i  fecals per a l’aula modular per un cost d’execució de 5.769 euros. També s’ha reparat el  trespol i s’ha netejat i repintat l’aula de psicomotricitat. D’altra banda, a l’Escoleta de Cala de Bou s’hi han instal·lat uns tendals a l’exterior dels vidres per tal d’evitar la calor directa per un cost de 5.687 euros i s’han revisat les portes interiors. Així mateix s’ha reparat la porta d’entrada del pati i s’està finalitzant la tanca exterior. També s’han sanejat les goteres de l’aula de l’escola de majors i s’ha repintat pel  nou curs.

Al CEIP Es Vedrà s’ha revisat el mobiliari de diverses aules (pissarres, taules i  cadires, armaris, reparació de persianes…) i s’han repintat algunes de les classes. També s’han  fet petites feines de lampisteria i electricitat i s’han reparat les tanques de fusta del pati d’infantil a més d’instal·lar-hi un nou tendal per a donar ombra i  que ha tingut un cost de 6.262 euros. Així mateix, s’han reparat els gronxadors i la brigada de jardineria ha posat a punt les zones verdes, retirant les males herbes i  afegint-hi terra. S’han desemboçat les canonades i revisat el terrat, a més, també s’ha fet una neteja i desinfecció dels dipòsits de pluvials per tal d’evitar males olors i  possibles nius de moscards.

A totes les aules que s’han repintat als diferents centres s’ha fet servir una pintura especial antigrafitis que assegurarà un millor manteniment i facilitarà les tasques de neteja durant el  curs.

D’altra banda, l’Ajuntament vol aclarir que, si bé no s’han pogut completar tots els punts demandats pels 6 centres donada  la manca de materials o la tipologia d’aquests (ja que s’han hagut d’encarregar a empreses de fora l’illa i  que no s’han pogut obtenir durant els mesos d’estiu) les feines de manteniment s’aniran finalitzant en les setmanes vinents. Es tracta, en la seva majoria, de peces per a la reparació d’aparells d’aire condicionat, fonts i altres materials específics de lampisteria.

A més, alguna de les peticions que es comunicaren o bé són a càrrec de l’IBISEC o no s’han pogut finalitzar, ja que obres de més envergadura, com la instal·lació de l’ascensor del CEIP Sant Jordi, no eren compatibles amb tasques de manteniment, com pintura o  canvi de rajoles en el mateix espai de l’obra. Tanmateix, l’Ajuntament de Sant Josep, des de la Regidoria de Manteniment d’Edificis públics s’ha compromès a fer un seguiment de les reparacions que no són competència municipal i en el cas de ser necessari, el consistori les assumirà com a pròpies per tal d’agilitzar i garantir que docents i alumnat treballin en les millors condicions.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *