Amics de la Terra Eivissa presenta “Sinfonía para el Cambio: activismo frente el cambio climático” | Noudiari.es

Amics de la Terra Eivissa presenta “Sinfonía para el Cambio: activismo frente el cambio climático”

 

@Noudiari / Amics de la Terra Eivissa presenta la publicació “Sinfonía para el Cambio: activismo frente el cambio climático” que mostra diverses iniciatives que desafien el model actual que  permeten transitar cap a un baix en carboni. La presentació serà demà divendres 5 d’octubre, al Bar sa Qüestió (carrer Vicent Serra i Orvay 22) a las 20 hores. Presente l’acte Juanjo Torres de Amisc de la Terra y participa en Julio Herranz i en Mario Riera que llegiran els seus escrits del llibre amenitzat amb la flauta de Miguel Villalonga.De Galícia a les Illes Balears, passant per Andalusia, Aragó, la Rioja i Madrid, herois i heroïnes del clima, activistes, pensadors i poetes, posen en dubte un model que posa en risc la supervivència humana i del planeta. A Eivissa han participat 4 persones: Ben Clark, Julio Herranz. Mario Riera i Rosalina Marí.

Amics de la Terra llança la publicació “Sinfonía para el Cambio: activismo frente el cambio climático” en la que han participat més de 30 persones narrant les seves experiències personals de lluita contra el canvi climàtic. La presentació d’aquesta publicació s’emmarca en la setmana d’accions que Amics de la Terra Internacional porta a terme entre el 5 i el 13 d’octubre per reivindicar justícia climàtica i remarcar la importància de l’informe especial del Panell Intergovernamental de Canvi Climàtic (IPCC).
Aquest nou informe de l’IPCC sortirà a la llum a principis de la setmana que ve i abastarà els possibles escenaris globals i regionals de les pròximes dècades en relació al nivell d’ambició de les polítiques que els països posin en marxa. Els grups d’Amics de la Terra entenen aquest informe com un toc d’advertència dirigida als governs de tot el planeta i l’ocasió perfecta per exigir als principals responsables del canvi climàtic que actuïn amb urgència i sota els principis de la justícia climàtica.

Davant la inacció dels governs davant l’escalfament, la publicació “Simfonia per al Canvi” recull formes de vida inspiradors i demostra que hi ha un moviment creixent de persones que saben plantar-li cara al canvi climàtic.

Ben Clark,  alerta en el seu article sobre el canvi climàtic “Fuera de su tiempo-  Un cuento de no ficción: “Y así, un día, llegó el tiempo en que las cosas no pertenecían a su tiempo. Y llegó, claro, mucho antes de lo esperado, mucho antes de lo que habían calculado los científicos y muchísimo antes de lo que habían predicho los políticos.”

Mentre que en les paraules de Julio Herranz:

“Si la estación se acorta o salta a lo largo del año
por el irreparable daño que el gran depredador,
el hombre y su codicia miserable, infringen
a la perpleja madre Tierra, mejor no despertar.”

 

“Extraños en el paraíso” de Mario Riera senyala “No serán los vikingos quienes  nos expulsan del paraíso…”

Entre les iniciatives positives està el projecte de Rosalina Marí, agricultora i enginyer agrònom,  de promoure horts domèstics i escolars: “Observo que, en tenir cura d’un hort diàriament, la gent queda transformada i entén millor els conceptes de km0, que no cal l’ús d’agroquímics i fomenta la biodiversitat. Vaig veure el projecte com una mena de “far”, que dóna llum a unes tècniques que qualsevol pot aplicar.”

La lectura d’aquest document també deixa entreveure la importància d’exigir solucions efectives des de l’àmbit de les polítiques, amb accions destinades a millorar la qualitat de vida de les persones i la de la Terra. Per això, Amics de la Terra reclama objectius ambiciosos i vinculants en matèria de reducció d’emissions, implantació d’energies renovables, mesures d’eficiència i l’estalvi energètic, desinversió en combustibles fòssils i l’aposta decidida per alternatives econòmiques locals des dels sectors agraris i ramaders fins els industrials.

Ja estam patint les conseqüències del canvi climàtic arreu del món, i són els països que menys han contribuït els que estan patint les pitjors conseqüències. Per aquest motiu Amics de la Terra segueix fent visible aquesta situació d’injustícia climàtica exigint responsabilitats als països més industrialitzats, i animant les persones a formar part un moviment creixent de defensors de la Terra.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *