‘Eivissa, una illa de tradició al respecte, la diversitat i l’orientació sexual’, per Salvador Aguilera | Noudiari.es

‘Eivissa, una illa de tradició al respecte, la diversitat i l’orientació sexual’, per Salvador Aguilera

Des dels anys 60, Eivissa ha estat una illa a l’avantguarda de la modernitat social, una illa que ha generat una identitat i una normalització pròpia de societats del segle X
I ha sigut a Eivissa i concretament a Sant Antoni de Portmany on la Plataforma Trans ha denunciat una de les últimes agressions a una persona trans. Condemnar energèticament aquesta agressió i qualsevol altre que vagi en contra de les persones del col·lectiu LGTBI. Tota la meva solidaritat i suport. “No a la transfòbia”.

Des del mes de juny de 2016 es troba en vigor la llei per garantir els drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals per erradicar la LGTBI fòbia, una qüestió que donats els alts índexs d’intolerància, últimament despertats més que mai des de la dreta, és de vital importància per aconseguir la pau social i la convivència necessària per aconseguir els reptes propis del segle XXI. Aquesta és una llei pionera en l’estat espanyol i al món sencer per garantir els drets del col·lectiu LGTBI, nascuda al parlament balear, i amb el suport del meu vot a favor.

Per a la nostra desgràcia, cada dia veiem en els mitjans de comunicació com el col·lectiu més afectat per aquest tipus d’agressions, així com de discriminació, dins de les persones LGTBI són les persones trans.

La mateixa Plataforma Trans que ha denunciat agressió denuncia públicament com actualment la llei “trans” està paralitzada al Congrés dels Diputats. Per aquest motiu insto als representants de les diferents formacions polítiques que tenen representació a Madrid, i especialment a les diputades i diputats eivissencs que treballin per accelerar el seu debat i aprovació en aquesta institució.

En aquest sentit, el dia d’avui, 30 d’octubre, l’associació Ben Amics ha exigit avui de matí a les portes del Parlament l’aprovació d’una llei d’igualtat d’àmbit estatal pel col·lectiu LGTBI, que sàpiguen que al parlament tenen la veu institucional que reclamen, i m’uneixo a la seva causa.

SALVADOR AGUILERA

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *