Jornada de retirada de munts de pedra a es Trucadors | Noudiari.es

Jornada de retirada de munts de pedra a es Trucadors

@Noudiari / El Consell de Formentera, el GEN-GOB i la conselleria de Medi Ambient del Govern han organitzat per a aquest proper dissabte una jornada de retirada de munts de pedra a la zona des Trucadors.
La consellera de Medi Ambient, Daisee Aguilera, ha convidat a la població a assistir a aquesta jornada, que començarà a les 10.30 hores amb una xerrada informativa al punt de trobada, l’aparcament del restaurant Es Ministre de ses Illetes.

Tot seguit, els assistents es dirigiran a la part des Trucadors per “retirar alguns dels nombrosos munts que hi ha i tractar de retornar les pedres al seu lloc d’una manera ordenada i respectuosa amb l’entorn”.

Cal destacar que la zona des Trucadors, situada en ple cor del Parc Natural de ses Salines, és un espai especialment fràgil a causa de l’erosió per l’onatge i el vent, una climatologia que configura un modelat litoral propi i singular amb formacions característiques, a més d’extremadament sensible a qualsevol canvi que es produeixi.

Aguilera ha destacat que el gran augment del nombre de visitants que hi ha hagut en els darrers anys, sumat a la moda d’amuntegar pedres per fer escultures “accelera considerablement els processos erosius naturals i propicia la futura desaparició d’aquesta part de l’illa. Per això cal conscienciar a la població sobre la importància de no alterar un espai tan sensible i intentar retornar la zona al seu estat natural”.

Pels eivissencs, el punt de trobada serà al port a les 8.30 hores, on hi haurà els desplaçaments entre les dues illes de franc gràcies a la col·laboració de Baleària així com el transport en bus d’anada i tornada fins ses Illetes.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *