El so de les caramelles de Nadal arriba a Menorca | Noudiari.es

El so de les caramelles de Nadal arriba a Menorca

Esquadra de Caramellers des Puig de Missa a Menorca.

@Noudiari / El característic so de les Caramelles de Nadal, una de les representacions més arrelades a les celebracions d’aquests dies a Eivissa, s’ha pogut escoltar enguany a Menorca gràcies a l’actuació de l’Esquadra de Caramellers des Puig de Missa, que ha visitat l’illa per a donar a conèixer aquesta tradició tan eivissenca.
En concret, l’Esquadra ha realitzat actuacions a l’església de Sant Francesc de Ciutadella i al Santuari de la Mare de Déu del Toro.

El cant de les Caramelles té el seu origen en l’Edat Mitjana i descriuen el misteri del naixement de Crist. En el cas de Santa Eulària des Riu, aquest càntic sacramental només es va deixar de cantar en temps de guerra, i durant molts d’anys va ser l’únic poble amb Esquadra de Caramellers, el que feia que durant una mateixa nit (sobretot la Nit de Nadal) haguessin de fer cantades a diferents esglésies de l’illa.

Els ‘gotxos’ constitueixen una de les bases del folklore de la localitat i una de les seves característiques és la seva transmissió oral al llarg del temps, així com la incorporació d’elements nous que les diferencien de les caramelles que es canten a altres municipis. Com ja és habitual, la darrera actuació prevista engany serà el dia 6 de gener al Puig de Missa, a les 11h, coincidint amb la festivitat dels Reis.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *