El Consell de Formentera aprova el Pla Estratègic de Subvencions | Noudiari.es

El Consell de Formentera aprova el Pla Estratègic de Subvencions

@Noudiari / El Consell insular de Formentera ha celebrat avui el ple ordinari del mes de febrer de 2019 del Consell de Formentera. En primer lloc s’ha aprovat per unanimitat la proposta preliminar sobre la gravació i retransmissió de les sessions plenàries, en un dia en el qual s’ha donat llum verda per unanimitat al Pla Estratègic de Suvencions.
Aquest pla, segons ha explicat el conseller de Presidència, Bartomeu Escandell, suma més d’un milió i mig d’euros destinats a fomentar la participació directa de la societat, l’associacionisme i la millora del patrimoni i la cultura de l’illa, entre d’altres matèries”.

Les ajudes van destinades a àrees d’acció social, com foment de la igualtat o el combat a la violència de gènere, joventut, foment de l’associacionisme i participació ciutadana, suport a col·lectius amb necessitats especials, dinamització de les associacions de majors, o al món de l’educació, la cultura, el patrimoni, el comerç i l’esport de l’illa, entre d’altres, segons ha detallat el conseller.

D’altra banda, el Consell també ha aprovat, amb els vots a favor de Gent per Formentera i el PSOE, i l’abstenció del PP i Compromís, la proposta d’aprovació del Compte General 2017. Aquest és el darrer tràmit per remetre els comptes a la Sindicatura de Comptes, com ho disposa el procediment establert.

Cooperativa del camp

El Ple de Fomentera ha donat suport unànime a la proposta d’aprovació de les Bases reguladores per a l’acció concertada amb la Cooperativa del Camp de Formentera, que preveuen que es destini un màxim de 115.000 euros anuals pel foment de l’activitat primària a l’illa.

A la sessió plenària també s’ha donat el vistiplau amb els vots a favor de tots els grups polítics, la proposta d’aprovació inicial del Reglament de funcionament i ús de les instal·lacions cedides per l’Autoritat Portuària de Balears al Far de la Mola.

Salvament marítim i pous

Així mateix, el ple ha aprovat dues propostes transaccionades amb el suport de tots els grups polítics. D’una banda, s’ha aprovat sol·licitar una embarcació del servei marítim de la Guàrdia Civil i una embarcació de Salvament Marítim amb base a Formentera.

D’altra banda, s’ha aprovat una proposta relativa a la necessitat de tenir els pous perillosos i perforades tapats.

Per últim el plenari del Consell de Formentera ha aprovat per unanimitat la proposició del grup Compromís relativa a donar agilitat a la tramitació dels expedients d’energies renovables.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *