Santa Eulària i Pozo Alcón, més unides | Noudiari.es

Santa Eulària i Pozo Alcón, més unides

@Noudiari / La plaça d’Espanya del poble de Santa Eulària de Riu ha acollit aquest migdia una exhibició del grup Jotas Serranas de Pozo Alcón, en un intercanvi cultural que es va iniciar amb la visita de sa Colla es Broll al novembre passat a aquesta localitat de Jaén i que culminarà properament amb l’agermanament dels dos pobles, tal i com han explicat tant l’alcalde de Santa Eulària des Riu, Vicent Marí, com el seu homòleg andalús, Iván Cruz Lozano.
Els dos han explicat que ja s’està iniciant el procediment per a unir encara més a totes dues poblacions “i que la gent que té el cor una mica trencat entre el poble de la seva família i la seva llar a Eivissa, que el tinguin una mica més unit i més fort que mai”, com ha resumit Marí.

L’actuació de Jotas Serranas, acompanyat del grup es Broll, ha estat seguida per centenars de persones a la plaça, molts d’ells nascuts o de família de la localitat jienense però residents a l’illa d’Eivissa, i especialment, Santa Eulària.

I es que, com han recordat els alcaldes, la història de Santa Eulària des Riu dels últims 50 anys no s’entén sense Pozo Alcón ja que molts dels treballadors que varen construir els hotels eren d’allà i molts de ‘pozeños’ varen formar part, i encara ho fan, de les primeres plantilles d’aquests establiments o començaren a prestar serveis professionals de tot tipus.

L’acte ha conclòs amb una foto de grup i l’intercanvi de presents entre els consistoris i entre les formacions folklòriques. Per part de Santa Eulària des Riu, s’han entregat sengles plaques amb un relleu del Puig de Missa; mentre que Pozo Alcón ha entregat unes ‘olivas’, figures de plata que representen als olivarers de Jaén en plena recollida.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *