Empreses de Balears analitzen a la seu d’Endesa els reptes de l’Agenda 2030 | Noudiari.es

Empreses de Balears analitzen a la seu d’Endesa els reptes de l’Agenda 2030

El director general d’Endesa a Balears, Martí Ribas

EMPRESES

Empreses i fundacions de les Illes Balears han analitzat a la seu d’Endesa, a Palma, la situació actual i els reptes de futur de l’Agenda 2030 de Nacions Unides, en el marc de la Jornada Corresponsables i coincidint amb el tercer aniversari dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

El director general d’Endesa a Balears, Martí Ribas, a la clausura de la Jornada ha destacat el compromís de la companyia amb el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides i la seva vocació per a la consecució dels objectius a Balears.

Martí Ribas ha assenyalat que, si bé els ODS que més concerneixen a Endesa són els relacionats amb l’energia i el canvi climàtic, l’empresa està alineada amb el compliment dels 17. Liderar la transició energètica, preservar el planeta del canvi climàtic, desenvolupar les energies renovables i traslladar els consums energètics a l’electricitat per a reduir emissions són algunes de les línies de treball d’Endesa en favor del compliment d’aquests objectius. A més, en l’àmbit intern, l’empresa afavoreix la igualtat i fomenta el voluntariat dels seus empleats.

La inauguració ha comptat amb la participació de Montserrat Berini, Directora General de Transparència i Bon Govern del Govern dels Illes Balears, Mavia Isern, responsables RSE de CAEB, Javier Cortes, Head City Programme d’UN Global Compact i Marcos González, President Editor de Corresponsables, de la Fundació Corresponsables i OBSERVAR-SE. A la taula d’empreses participaran Endesa, Cemex i Tirme i en la taula de grups d’interès: Eticentre, Xarxa d’Hotels Sostenibles de Balears, Ajuntament d’Alcúdia i Fundació Natzaret. La clausura de la Jornada ha estat a càrrec de Martí Ribas, director general d’Endesa a Balears.

Mavia Isern, Responsable de RSE de la CAEB, ha manifestat que “la RSE genera valor i confiança, reté talent i millora la productivitat”. Per la seva banda, Montserrat Berini, Directora General de Transparència i Bon Govern del Govern dels Illes Balears, ha destacat que “‏els #ODS són aire fresc per als quals treballem la RSC, que han permès fer visibles les diferents metes que abans semblaven accions aïllades”.

Javier Cortés, Head Cities Programme del Global Compact, ha apuntat que “és vital per a les empreses alinear la seva estratègia amb els ODS, només així podrà generar confiança. Els ODS són un nou paradigma”.

ODS i grans empreses

La primera taula, amb el títol ‘Les grans empreses davant els ODS’, ha comptat amb la presència de representants d’Endesa, Cemex i Tirme, ha estat moderada per Antonio Sánchez, vicepresident de l’Associació de Periodistes de les Illes Balears.

Així, Julie Salgado, directora de Relacions Institucionals d’Endesa a Balears, ha posat en relleu que “la nostra estratègia de sostenibilitat està totalment integrada i va en paral·lel al nostre pla de negoci”. Per la seva part, Ignacio Miranda, coordinador de Responsabilitat Social Empresarial de Cemex a Balears, ha assenyalat que “duim més de 16 anys amb un projecte d’educació sobre la biodiversitat de la zona”. Amalia Cerdà, directora de Sostenibilitat de Tirme, ha assenyalat que “la nostra missió és liderar el canvi cap a l’economia circular”.

Grups d’interès

La taula ‘Els grups d’interès reflexionen sobre els desafiaments dels ODS’, ha comptat amb representants de l’Administració Pública, d’organitzacions empresarials i del tercer sector.

Així, Domingo Bonnin, Regidor de Serveis i Manteniment de l’Ajuntament d’Alcúdia, ha explicat que “impulsam amb empresaris el projecte ‘Alcudia Municipi Ecoturístic’, que contempla una sèrie d’objectius de sostenibilitat”. Per altra banda, Jorge Serrano, membre de la Junta Directiva de Eticentre, ha advertit que “els ODS plantegen que el planeta té un problema i si no es comencen a connectar tots els espais, no podrem solucionar el problema”.

Per a Antonia Maria Massip, Directora de Fundació Natzaret, que compta amb diversos centres de menors; ha explicat que “treballem amb històries de vida. Pretenem canviar l’herència i la història personal d’aquestes persones. Som aquest gra d’arena per a fer del món un lloc millor”. I Celina Álvarez, gerent de la Xarxa d’Hotels Sostenibles de Balears, ha assenyalat que “si el turisme aposta pels ODS, tots els grups d’interès com els proveïdors se sumaran a aquesta dinàmica”.

Anuari Corresponsables

L’Anuari Corresponsables, la publicació degana de la Responsabilitat Social i la Sostenibilitat a Espanya, compte en aquesta 14a edició amb més de 3.000 organitzacions referenciades en alguna de les seccions de la publicació, com són: entrevistes, reportatges, articles d’opinió i una extensa recopilació de casos pràctics i bones pràctiques. La publicació posa en valor les iniciatives relacionades a la RSE i la sostenibilitat d’organitzacions de totes les grandàries i sectors. A la Jornada s’han lliurat als assistents exemplars de l’Anuari Corresponsables 2019.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *