L’astronomia en imatges a Sant Josep | Noudiari.es

L’astronomia en imatges a Sant Josep

@Noudiari / L’exposició ‘L’univers perquè el descobreixis’ inclou impactants imatges d’astronomia acompanyades d’explicacions científiques i cites literàries. 

Aquesta activitat pertany al projecte de divulgació Ciutat Ciència, posat en marxa pel CSIC i la FECYT en col·laboració amb 45 ajuntaments. Es podrà visitar al CEIP l’Urgell del 6 al 17 de maig

Mirar al cel amb la instrumentació adequada pot proporcionar-nos, entre altres dades, imatges espectaculars. Un exemple d’això és ‘L’univers perquè ho descobreixis’, una mostra fotogràfica que pretén acostar l’astronomia al públic general a través d’imatges obtingudes amb satèl·lits i telescopis situats en diferents països.

‘L’univers perquè el descobreixis’ fa un recorregut a través de quatre grans blocs: sistema solar, estrelles i nebuloses, galàxies i univers. En tots ells, les obres estan acompanyades de textos que expliquen el que s’observa des del punt de vista científic, juntament amb fragments de poemes o textos d’autors de la literatura universal com Lorca, Neruda o Bécquer.

Aquesta activitat s’emmarca en Ciutat Ciència, un projecte de divulgació científica que el Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC) i la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) han posat en marxa juntament amb municipis com a Sant Josep amb la finalitat que els habitants de localitats espanyoles coneguin de primera mà l’actualitat científica i tecnològica.

Ciutat Ciència es va llançar el març de 2012 i actualment compta amb 45 localitats participants situades en tota Espanya, tres d’elles a Balears, Sant Josep, Maó i Calvià. Més informació sobre les activitats de Ciutat Ciència.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *