El Cinema a la Fresca torna a Formentera | Noudiari.es

El Cinema a la Fresca torna a Formentera

Cinema a la Fresca de Formentera

@Noudiari / El Consell de Formentera ha presentat la tretzena edició del cicle de Cinema a la Fresca. Amb una programació de cinema d’autor en versió original, es projectaran, durant els mesos de juliol a setembre, un total de 34 pel·lícules de nacionalitats variades, rodades entre els anys cinquanta i fins a l’actualitat.
Les projeccions es duran a terme els dimarts a Sant Francesc, els dijous a Sant Ferran i els divendres a la Mola.

El Cinema a la Fresca s’inicia el 28 de juny a la Mola amb la projecció de ‘Atraco a las tres’, una pel·lícula mítica del cinema espanyol, en la qual José María Forqué aconsegueix sortejar la censura de l’època, i presentar una crítica mordaç de la societat espanyola del moment, les seves mancances, misèries i jerarquització, embolicada en humor negre i amb un desenllaç melós i ingenu, molt al gust de l’època.

Dimarts, dia 2 de juliol, dins del programa d’activitats en motiu del dia internacional de l’orgull LGTBIQ +, es projectarà al jardí de ses Eres ‘Transamèrica’, un film que parla de la vida d’una dona transsexual que experimenta un gir insòlit en esbrinar que abans de la seva operació de canvi de sexe va tenir un fill, un adolescent que es dedica a vagar pels carrers de Nova York. Aquest film inaugura el cicle del Cinema a la Fresca a Sant Francesc.

Dijous 4 de juliol, a la plaça de l’església de Sant Ferran, es projectarà ‘Ohayo (Buenos días)’. La història de la relació entre diversos veïns li serveix al director japonès, Ozu, per a fer un retrat dels perills i bondats que tanca la paraula. A l’habitual ritme pausat i la bellesa dels enquadraments, s’uneix aquí un fi humor, a càrrec de dos nens que decideixen fer una vaga de silenci fins que els comprin un televisor. Simpàtica, diferent i per a tots els públics.

Films pels més joves

El cicle també oferirà films per als més petits. Enguany es projectaran ‘Isla de perros’ (18 d’agost a Sant Ferran), ‘Mary y la flor de la bruja’  (dimarts 13 d’agost) i ‘Bienvenidos a Bellville’ (divendres 23 d’agost), films d’animació pensats per al públic més jove.

Totes aquestes pel·lícules, entre les quals cal destacar també ‘Tres anuncios en las afueras’, ‘Green book’, ‘Mi obra maestra’ i ‘Un funeral de muerte’, es podran veure en l’entorn obert i natural dels emplaçaments escollits (jardí de ses Eres, plaça de Sant Ferran i el pati de la Casa del Poble de la Mola).

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *