El Govern presenta el catàleg de l’exposició Carloandrés a Eivissa. Últimes obres, obres d’ahir. 1958-2018 - Noudiari.es | Noudiari.es

El Govern presenta el catàleg de l’exposició Carloandrés a Eivissa. Últimes obres, obres d’ahir. 1958-2018

@Noudiari / La consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur i Andreu Carles, han presentat avui a Eivissa el catàleg de l’exposició  Carloandrés a Eivissa. Últimes obres, obres d’ahir. 1958-2018 de l’artista Carloandrés López del Rey. Aquesta exposició és la retrospectiva que l’artista preparava en el moment de la seva mort, organitzada pel Govern de les Illes Balears a través de la Conselleria de Cultura i l’Ajuntament d’Eivissa, que havia de formar part de l’homenatge que aquesta ciutat li feia concedint-li una menció honorífica el ple de dia 2 d’agost. Finalment es va inaugurar el dia 3 d’agost de 2018 a les Sales Capitular de l’Ajuntament d’Eivissa, amb el patrocini de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern Balear i la Fundació Baleària.Gràcies a la col·laboració amb Acció Cultural del País Valencià, la Fundació Baleària i la Fundació Carloandrés es va poder veure a les sales de l’OCCC de València del 4 al 28 d’abril de 2019.

El catàleg va quedar pendent d’edició per problemes tècnics i és per aquest motiu que la presentació es realitzarà un cop l’exposició de València ja ha conclòs. La Conselleria de Cultura, Participació i Esports ha assumit les despeses de l’edició del catàleg a més de les derivades de les itineràncies de l’exposició.

Carloandrés

El creador d’origen valencià Carloandrés, establert a Eivissa des de fa més de seixanta anys (1958) és un dels artistes més representatius respecte a la figuració formalista en la captació del paisatge. La seva experiència al llarg de setanta anys de carrera pictòrica a Eivissa, però també per gairebé tota la península Ibèrica fa de la seva mirada del paisatge una mica única i excepcional convertint-lo en transcendent.

És, al seu torn, un dels clàssics de la història de l’art al segle XX a les Illes.

En el vessant pedagògic ha estat professor de tota una generació d’artistes a Galícia, a Eivissa -on va ser professor de dibuix artístic a l’Escola d’Arts i Oficis – i a diverses escoles de la Ciutat.

La llum, els camps, les persones, l’arquitectura, el moviment i les textures estan presents en la seva obra. A partir de la imatge real, crea interpretacions generant com ningú noves expressions matèriques, lectures de caràcter poètic i fins i tot a vegades narratives d’una època.

A les Illes s’ha pogut veure una retrospectiva de la seva obra en el Centre Cultural de S’Alamera del Consell d’Eivissa (2011). El seu treball ha estat reconegut també en diferents ocasions en diversos llocs de l’Estat espanyol. A Morella es va poder veure aquesta retrospectiva de l’obra morellana l’estiu de 2017, a les sales gòtiques de l’Ajuntament.

L’any 2018, amb motiu de la concessió de la Menció honorífica de l’Ajuntament d’Eivissa 2018 es van dur a terme sengles exposicions de l’artista a les sales d’És Polvorí i de l’antic Refectori de l’Ajuntament d’Eivissa.

València acull de nou l’obra d’aquest fill inquiet i viatger, i mostrarà la seva visió del paisatge, els seus retrats i algunes de les seves últimes obres centrades en l’introspectiu.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *