FELIB i Endesa signen la posada en marxa de la central de compres per reduïr el cost de l’energia elèctrica | Noudiari.es

FELIB i Endesa signen la posada en marxa de la central de compres per reduïr el cost de l’energia elèctrica

EMPRESAS / El president de la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), Joan Carles Verd Cirer, i el director general d’Endesa a Balears, Martí Ribas, han signat un contracte de subministrament d’energia elèctrica a les entitats locals de Balears.

La central de compres es convertirà en “un gran supermercat” on els grans operadors de serveis podran dur a “vendre” els seus productes per oferir-los a un preu més baix i competitiu.

“Els ajuntaments que vulguin es poden adherir a la compra d’energia per obtenir el servei al millor preu”, ha explicat el president de la FELIB, Joan Carles Verd. A hores d’ara ja hi ha 34 ajuntaments sol·licitants.

El servei el donarà Endesa Energia, amb qui FELIB ha signat avui el contracte de subministrament després d’haver guanyat el procediment de subhasta electrònic celebrat el 28 de març de 2019. Es varen presentar tres empreses: Gas Natural, Iberdrola Clientes, i Endesa Energia.

El present contracte té una duració d’un any i podrà ser prorrogat. La central de compres permetrà abaratir els costos energètics, en un temps en què el preu de la llum s’ha encarit fins un 85% en els darrers 15 anys. “Si tots els ajuntaments que puguin s’hi adhereixen, d’una banda serem més sostenibles i per l’altra tindrem condicions més econòmiques”, ha afegit Joan Carles Verd.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *