Sis pel·lícules en dos dies en la cinquena Mostra de Cine Africà de Can Jeroni | Noudiari.es

Sis pel·lícules en dos dies en la cinquena Mostra de Cine Africà de Can Jeroni

Can Jeroni.

@Noudiari / Can Jeroni acull els propers divendres i dissabte, dies 21 i 22 de juny, la cinquena Mostra de Cinema Africà ortanitzada en col·laboració amb el Festival de Cine Africano de Tarifa-Tánger (FCAT). Durant aquests dos dies i a raó de tres pel·lícules per jornada, el públic podrà realitzar una immersió en el continent africà, amb la projecció d’obres molt representatives, realitzades entre 2017 i 2019, que toquen temes de gran importància social com la cultura, la tradició, la pobresa, l’emigració, la falta d’infraestructures, el racisme o l’homosexualitat.
En aquesta edició hi estarà present Mane Cisneros, directora del Festival de Cine Africà de Tarifa (FCAT), recentment guardonada amb el Premi González Sinde 2019 que concedeix l’Acadèmia de Cine i que reconeix la labor d’aquelles persones o institucions que, valent-se del mitjà cinematogràfic, l’emprèn per a la consecució de finalitats socials.

L’objectiu d’aquesta mostra és promoure el coneixement i la divulgació del cinema africà i comprendre millor els aspectes que defineixen la idiosincràsia de les diferents regions d’aquest continent. Les sis pel·lícules que el públic podrà gaudir són les següents:

Divendres 21 de juny

  • 19 h. Renault 12. Documental produït per Bèlgica, França i el Marroc en 2018 i dirigit per Mohamed El Khatib. Al poc temps de la mort de la seva mare, el dramaturg i director de teatre Mohamed El Khatib rep una trucada del seu oncle des de Bab Berred, el poble de la família a les muntanyes del Rif, al Marroc, indicant-li que hi vagi al més aviat possible per a rebre la seva herència, i insistint que faci el viatge en un Renault 12. El Khatib decideix anar des d’Orléans a Tànger. Amb la mateixa estructura que una road movie, Renault 12 també és l’intent per part del director de descobrir els seus orígens, documentar trobades inesperades i posar en escena situacions per a il·luminar paisatges socials, polítics i culturals. Es projecta en versió original amb subtítols en castellà. Té una durada de 78 minuts.
  • 20.30 h. Ikhwène (Fraternité). Curtmetratge produït pel Canadà, Qatar, Suècia i Tunísia en 2018 i dirigit per Meryam Joobeur. Tracta la història de Mohamed, un pastor endurit que viu en el camp tunisià amb la seva esposa i els seus dos fills. Quan el seu fill major, Malek, torna de Síria amb una jove que porta nicab, sent una gran pertorbació i comença a desconfiar. La creixent tensió entre pare i fill arriba a un punt de no retorn. Es projecta en versió original amb subtítols en castellà. Té una durada de 25 minuts. A partir de 12 anys.
  • 21 h. Sofia. Llargmetratge destinat al públic adult i produït en 2019 per Bèlgica, França, el Marroc i Qatar. La història, que dirigeix Meryem Benm’Barek, transcorre a Casablanca, on Sofia, mentre menja amb la seva família, és presa d’un terrible mal de panxa. La seva cosina Lena, estudiant de medicina, l’examina. De sobte, trenca aigües, però Sofia nega estar embarassada. Lena li diu a la resta de la família que Sofia ha menjat massa i que ha de portar-la a la farmàcia per a poder ingressar-la a l’hospital. I ara, les dues cosines, que no tenen res en comú, es llancen desesperadament a la recerca del pare per a convèncer-lo que reconegui a l’infant. Es projecta en versió original amb subtítols en castellà. Té una durada de 80 minuts.

Dissabte 22 de juny

  • 19 h. Keteke. Rodada a Ghana en 2017 i dirigida per Peter Sedufia. Són els anys 80 i una parella de Ghana està a punt de tenir un fill. En aproximar-se la data del part planegen agafar un tren, però el perden i una mala decisió els acaba deixant a la meitat del no-res. Es projecta en versió original amb subtítols en castellà. Té una durada de 68 minuts. A partir de 12 anys.
  • 20.30 h. Les pastèques du cheikh (Las sandías del jeque). Curtmetratge francotunisià, rodat en 2018 i dirigit per Kaouther Ben Hania. El xeic Tasher és un piadós i respectat imam. Accepta resar pel cos d’una dona a la qual no coneixia, però aquest acte de pietat es convertirà en el pecat que li permetrà a Hamid, el seu maquiavèl·lic i ambiciós ajudant, soscavar el seu poder. Es projecta en versió original amb subtítols en castellà. Té una durada de 23 minuts. A partir de 12 anys.
  • 21 h. Rafiki. Pel·lícula orientada al públic adult, produïda per França, Alemanya, Holanda, Kenya i Sud-àfrica en 2018 i dirigida per Wanuri Kahiu. Conta la història d’amistat i amor entre Kena i Ziki, dues noies que han de decidir entre la felicitat o la seguretat que els proporciona viure al costat de les seves famílies. Encara que porten vides molt diferents, els seus camins es creuen enmig d’una campanya electoral, que enfronta als seus respectius pares. Es projecta en versió original amb subtítols en castellà. Té una durada de 82 minuts. pares.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *