La música, protagonista principal de les Festes de Sant Agustí | Noudiari.es

La música, protagonista principal de les Festes de Sant Agustí

@Noudiari / L’Ajuntament de Sant Josep i el Centre Cultural es Vedrà han presentat el programa de les Festes de Sant Agustí, que arriba com cada any amb un sorprenent cartell musical que animarà les nits del 28 i el 30 d’agost amb dos concerts carregats de ritme trepidant, amb la col·laboració del Consell dins l’Estiu Jove. A més de bandes de trajectòria internacional ben acompanyades de grups locals, la música tradicional o la Festa de sa Xíndria completen uns dies de festa diferents, amb activitats per a tots els públics.

 

El dia gran, el proper dimecres 28 d’agost, la plaça del poble sonarà a percussions, cumbia i ska en una nit que porta a Eivissa els suecs The Beat From Palookaville, que mesclen amb virtuosisme els ritmes jamaicans i el rhythm&blues, com els colorits Che Sudaka, assentats a Barcelona, despleguen tot un arsenal de música ballable latina i social. Tot això després que les eivissenques Aiye Batucada exhibeixin força i coordinació i abans que Pulmon Beatbox, nom artístic de Dani Lleonart, demostri com de lluny pot arribar amb la seva loopstation. Tot a partir de les 21.30 hores.

Això serà després de la missa de festa de les 19 hores, cantada pel cor parroqual, i la processó seguida de l’actuació de sa Colla des Vedrà.

El divendres 30 d’agost arriba el torn del rock més arrelat a la tradició americana, amb Mario Cobo com a caramel·let per als melòmans més exquisits i El Sombrero del Abuelo per a fer saltar a tot el públic amb la seva fusió sense complexes, del heavy al techno, i carregada d’àcid. Els eivissencs Billy Flamingos obriran una nit que s’allargarà amb els plats de Dj Jcardona. 

El divendres 23 d’agost arriba a partir de les 20 hores la Festa de sa Xíndria al Jardí del Bar Can Berri, enguany amb degustació de sorbets d’aquesta fruita a càrrec de Sabors d’Eivissa i la música de Rock Me Ibiza, The Burning Shack i Fat ‘Gumbo’ Bradley per animar el tast a partir de les 20 hores. Des de mitja hora abans, es podrà visitar l’exposició ‘Vida y Variaciones’ de Carmen Liberal Siso, que s’inaugura a Can Curt i es podrà visitar fins el proper 22 de setembre.

Fins i tot la ciència tendrà el seu espai, amb els tallers d’Eiviciència que es farà per un grup de 12 infants d’entre 4i 8 anys -acompanyats d’un adult- el proper dijous 22 d’agost. També els més petits seran els protagonistes el 29 d’agost del Festival dels alumnes de l’Escola d’Estiu i l’exhibició de gimnàstica rítmica a càrrec del Club Hema a partir de les 19.30 hores.

El més immediat és una nova sessió de Curtmetratges a la Fresca, al Tancó de Can Curt, en col·laboració amb Mecal el proper 17 d’agost, dedicada en aquesta ocasió al documental. Hi haurà nous passis el 24 d’agost, centrats en la comèdia i el final apoteòsic el proper 31 d’agost amb la projecció del millor de l’estiu. Totes les sessions comencen a les 22 hores.

Els amants de les tradicions eivissenques no es poden perdre la Festa Pagesa as Pou des Rafals, que es farà el diumenge, 1 de setembre, amb jocs tradicionals, ball i cantada pagesa, junt amb proves com el concurs de pouar a la cama. Hi haurà bunyols, sangria i molta festa a càrrec de sa Colla des Vedrà. 

El divendres següent arriba una de les cites inexcusables amb la IV Nit de Poesia as Tancó de Can Curt a partir de les 21 hores del 6 de setembre en un llarg programa festiu que acabarà amb la caminada solidària nocturna pels afectats d’esclerosi múltiple (Aemif) amb sortida des de davant l’església a les 19 hores del 14 de setembre. 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *