Sant Josep habilita un canal d’entrada per embarcacions a la platja de ses Salines - Noudiari.es | Noudiari.es

Sant Josep habilita un canal d’entrada per embarcacions a la platja de ses Salines

@Noudiari / L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, a través de la regidoria de Platges i Litoral, ha habilitat un canal específic per a l’entrada i sortida d’embarcacions a la platja de Migjorn, al Parc Natural de ses Salines.

Aquest canal està balissat tal com indica la normativa per a l’ús exclusiu de bots a motor i s’ha situat al davant de la torre de socorristes, per tal que aquests puguin participar en la vigilància del bon ús d’aquest pas pels bots auxiliars de les embarcacions fondejades a aquest indret i evitar que s’envaeixin les àrees destinades al bany o el canal exclusiu de l’escola de vela ubicada en aquesta platja.

El Consistori ha optat per aquesta fórmula per a ordenar les operacions dels bots auxiliars, que només podran fer servir el canal per carregar i descarregar passatgers o queviures però en cap cas podran romandre varats a la costa.

L’incompliment d’aquesta prohibició exposa a ser objecte d’un acta d’infracció davant Capitania Marítima, ha recordat el regidor de Platges, Josep Guasch, que ha recordat que també es perseguirà l’ús d’aquest canal per part d’embarcacions que no estiguin degudament matriculades o identificades com auxiliars d’un barco de major eslora, tal com estableix la normativa.

Així mateix, s’exigirà l’autorització administrativa de la Demarcació de Costes a totes aquelles embarcacions que detecti realitzant l’activitat de ‘transfer’ de persones des de la costa a embarcacions de lloguer de les que no siguin auxiliars, que s’arrisquen a fortes sancions en cas de no estar registrades.  

Val a dir que tampoc les motos aquàtiques podran fer servir aquest canal d’entrada, donat que aquests artefactes estan prohibits a tot l’àmbit del Parc Natural de ses Salines.

L’Ajuntament recorda que aquest canal d’embarcacions ja estava previst en el pla de platges del municipi, tot i que no s’havia habilitat. Amb la seva delimitació, es vol acabar amb la presència d’aquesta mena d’embarcacions al canal autoritzat per a l’escola de vela, on obstaculitzen la seva activitat i representen un risc pels seus alumnes. 

El canal que s’obri avui està delimitat al costat de babord per bolles de color vermell i verd a estribord, tal com fixa la normativa, mentre que l’accés al mar de l’escola de vela té les bolles grogues, fet que indica que no és permès l’accés d’embarcacions a motor. 

L’alcalde de Sant Josep, Josep Marí Ribas, ha mostrat la seva preocupació davant el que ha qualificat d’un “abusiu nombre de fondejos” en aquesta platja situada a l’interior de l’únic parc natural d’Eivissa. Per això ha demanat que s’apliqui el decret de protecció de la posidònia, “una normativa pionera aprovada a les Balears que ara s’ha de posar els recursos per poder-la complir”. 

Marí Ribas ha recordat que cal ordenar aquesta platja per evitar la saturació d’embarcacions, començant “per cartografiar la pradera per preservar-la dels fondejos”. L’alcalde ha recordat també l’existència d’un camp de bolles ecològiques de titularitat del Govern que considera “molt insuficient” donada l’afluència de iots que registra aquest indret. 

3 Respuestas a Sant Josep habilita un canal d’entrada per embarcacions a la platja de ses Salines

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *