El Palau de Congressos acull a finals de mes ‘Estrella’, una faula sobre la necessitat d’adaptar-se enfront les adversitats | Noudiari.es

El Palau de Congressos acull a finals de mes ‘Estrella’, una faula sobre la necessitat d’adaptar-se enfront les adversitats

@Noudiari / Ja estan a la venda les entrades per a gaudir del proper espectacle del Programa Platea a Santa Eulària des Riu. Es tracta del muntatge ‘Estrella’, de la companyia basca Marie de Jongh, que es representarà el dia 28 de setembre, a partir de les 19.30 hores, al Palau de Congressos.


El preu de les entrades és de 9 euros si es fa de forma anticipada via www.visitsantaeulalia.net o de 10 euros si es compren al mateix auditori dues hores abans de l’inici de la funció, que té una durada prevista de 55 minuts, està indicada per a majors de 8 anys i és sense text.

‘Estrella’ ha sigut escrita i dirigida per Jokin Oregi i compta amb la participació dels actors Anduriña Zurutuza, Javier Renobales, Ana Meabe i Ana Martínez. Al seu palmarès figuren els premis FETEN 2018 al millor espai escènic i el Territorio Violeta Festival 2018 al millor espectacle.

La sinopsi de l’espectacle ens parla d’Izar, la nena protagonista, de només 6 anys ique va camí de convertir-se en un pianista de fama mundial. Gràcies a una fèrria disciplina a què la sotmeten els seus pares, el seu virtuosisme ha assolit uns nivells prodigiosos per a la seua edat. “Izar és una estrella feliç. Tant, que no voldria créixer mai. Però la vida, atzarosa i capritxosa com una nena malcriada, li depara un altre destí, un laberint emocional inesperat del qual només podrà sortir guiada per una altra estrella, però no estrella qualsevol sinó una estrella de mar”, afegeix el resum de la companyia.

El seu autor i director ens dona altra pista sobre què es pot trobar en aquest muntatge, de teatre gestual on la música té també la seva importància. “Les estrelles de mar tenen una peculiar característica: després de la pèrdua d’un braç, són capaços de regenerar-lo, de recompondre-lo. Pot d’aquesta manera tenir una enorme càrrega simbòlica quan estem parlant de superar una pèrdua; i en el nostre espectacle és precisament això el que està en joc”, explica

‘Estrella’ és la segona proposta, després de ‘Cambuyón’, d’aquesta temporada a Santa Eulària des Riu del programa Platea de Circulació d’Espectacles d’Arts Escèniques que desenvolupa el Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música del Ministerio de Cultura. La propera cita prevista serà el 27 d’octubre al Centre Cultural de Jesús amb l’espectacle de titelles ‘Jon Braun’ d’Anita Maravillas.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *