La Policia Local i el Consell faran controls específics del transport d’escolars | Noudiari.es

La Policia Local i el Consell faran controls específics del transport d’escolars

@Noudiari / El regidor de Policia Local de Santa Eulària des Riu, Juan Carlos Roselló, i el conseller de Transports del Consell Insular d’Eivissa, Javier Torres, han presidit aquest matí la trobada entre el cos de seguretat i els tècnics insulars per a coordinar les actuacions de totes dues administracions en matèria de transport.

La reunió ha servit per a acordar que aquest mes, coincidint amb l’inici del curs escolar, es farà una campanya intensiva i específica de control del transport d’estudiants per a impulsar i garantir la seguretat dels menuts, especialment.


La intenció és que agents de la Policia Local i inspectors del Consell Insular facin revisions específics de tots els vehicles que fan transport d’escolars, tant els vehicles de transport col·lectiu que ho fan professionalment com els dels particulars. La intenció és controlar que els conductors i els vehicles professionals tenen tota la documentació en regla i compten amb totes les mesures de seguretat necessàries per a que aquests trajectes, que es fan de forma regular, no suposin un perill per als menors i els seus acompanyants.

En el cas dels particulars, la idea és controlar el correcte ús, però també conscienciar de la importància de fer servir de forma adequada els Sistemes de Retenció de Menors (SRM). Aquests sistemes han d’estar adaptats a les característiques (alçària i pes) del nen i estar correctament subjectats al vehicle ja que, si no, poden provocar o agreujar les lesions que podria patir un menor en cas d’accident.

A la reunió també s’ha acordat fer properament controls específics de transport de mercaderies, seguir la feina conjunta per a lluitar contra les activitats il·legals en matèria de transport i fer reunions de seguiment per a estudiar possibles vies de millora en la coordinació.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *