La UIB comença el curs 2019-20 amb 415 alumnes a la seu d’Eivissa i Formentera | Noudiari.es

La UIB comença el curs 2019-20 amb 415 alumnes a la seu d’Eivissa i Formentera

@Noudiari / La Universitat de les Illes Balears ha celebrat avui, a la seu Universitària d’Eivissa i Formentera, la cerimònia de graduació de l’any acadèmic 2018-19 i la lliçó inaugural 2019-20. Les classes han començat aquesta setmana amb 415 alumnes inscrits a la seu pitiüsa, 122 dels quals són de nou ingrés. El nombre d’estudiants pot variar lleugerament, ja que continua obert el termini de matriculació.

 

La cerimònia, presidida pel Rector de la UIB, el doctor Llorenç Huguet, ha comptat amb la lliçó inaugural de la doctora Josefa Donoso Pardo, catedràtica de Química Física, amb el títol «Set files i divuit columnes, els pilars de la nostra vida».

Hi han assistit també Vanesa Parellada, consellera de Joventut, Participació Ciutadana i Noves Tecnologies del Consell Insular de Formentera, i Vicent Marí, President del Consell Insular d’Eivissa, així com la Secretària Autonòmica d’Universitat, Recerca i Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, Agustina Vilaret.

L’acte ha començat amb un minut de silenci en memòria de la dona víctima de violència masclista assassinada aquest cap de setmana a Mallorca i ha continuat amb la lectura de la memòria de l’any 2018-19 a càrrec de la doctora Joana Maria Seguí, vicerectora de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries.

En nom dels alumnes que s’han graduat enguany a la seu d’Eivissa i Formentera han intervingut els alumnes els alumnes Patricia Pinar i Oscar Tijeras, que han obtingut aquest curs el títol de graduats en Educació Primària.

Residència d’estudiants
En la seva intervenció, el Rector ha assenyalat els tres reptes principals de la UIB a curt, mitjà i llarg termini: construir una altra residència d’estudiants, crear la Biblioteca Central de les Illes Balears, i la transformació digital.

«Construir una segona residència és necessari per donar resposta als estudiants de les Illes, de la part forana de Mallorca i als visitants d’Erasmus, i així ho hem transmès al Govern i als consells», ha explicitat el Rector.

La residència actual disposa de 97 places i hi tenen accés prioritari els estudiants de les Illes. El curs ha arrencat amb 28 eivissencs i 3 formenterencs instal·lats a la residència, 11 dels quals són nous i 20 han renovat la plaça que ja hi tenien. Hores d’ara la llista d’espera és de 200 estudiants, divuit dels quals són d’Eivissa i Formentera.

«Volem ser una institució amb vocació de referència per als nostres estudiants i per a la societat en general», ha expressat el Rector, que també ha destacat que «enguany tenim dues referències molt bones que avalen la qualitat acadèmica de la nostra institució»: l’Academic Ranking of World Universities (ARWU), més conegut com a rànquing de Xangai, que situa la UIB entre les 500 millors universitats del món, i el Times Higher Education Young University Ranking 2019, que inclou la UIB entre les 150 millors universitats del món que tenen menys de cinquanta anys.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *