Santa Eulària encarrega la redacció del seu primer Pla Municipal d’Igualtat d’Oportunitats | Noudiari.es

Santa Eulària encarrega la redacció del seu primer Pla Municipal d’Igualtat d’Oportunitats

@Noudiari / L’Ajuntament de Santa Eulària des Riu ha encarregat la redacció del seu primer Pla Municipal d’Igualtat d’Oportunitats (PMIO), una eina amb la qual e vol eliminar, dins l’administració municipal però també dins la nostra societat, qualsevol tipus de discriminació, no només per raó de sexe, i contribuir a desenvolupar comunitats flexibles, responsables, conciliadores i, per tant, més igualitàries entre tots els seus membres.

 

 

El document farà primer un diagnòstic de la situació actual i després fixarà uns objectius concrets, les estratègies i pràctiques per a aconseguir aquestes fites i els sistemes de seguiment i avaluació dels objectius fixats.

D’aquesta manera aspectes com l’accés a l’educació i al mercat laboral, la supressió de barreres arquitectòniques, el compromís en el compliment del drets de la població infantil i adolescent, l’atenció a la població amb necessitats específiques i molts altres seran analitzats a nivell municipal.

Aquest Pla tindrà efectes a tota la població del municipi de Santa Eulària des Riu i en aquests sentint, és primordial tenir la presència i la col·laboració de les diferents entitats locals i que adoptin les estructures d’Igualtat social en totes les seves accions.

Més en detall, el contingut que l’Ajuntament vol que inclogui aquest Pla d’Igualtat d’Oportunitats és distribueix en diferents apartats, com ara el de la lluita contra la violència de gènere; però també contempla aspectes com els serveis socials i la inclusió social;. També hi haurà seccions per a tractar el foment de la salut i del benestar o la qualitat de vida; així com per a parlar de formació i ocupació.

Igualment les actuacions del PMIO han de fixar el seu focus també en qüestions com ara l’oci, l’educació o els esports; i també ha de proposar actuacions en medi ambient i urbanisme ja que facilitar la vida quotidiana suposa augmentar la qualitat de vida i reduir les desigualtats.

La redacció del document ha estat encarregada a l’empresa Gest Medi Ambient i Turisme per 16.700 euros. 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *