Can Jeroni acull l’exposició ‘Tiempo de retornos’, del ceramista xilè Lautaro Valenzuela ‘Tito’ | Noudiari.es

Can Jeroni acull l’exposició ‘Tiempo de retornos’, del ceramista xilè Lautaro Valenzuela ‘Tito’

@Noudiari / El Centre de Cultura Can Jeroni de l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia acull des del proper divendres, 11 d’octubre, i fins el 27 d’octubre l’exposició ‘Tiempo de retornos’ amb les últimes obres del ceramista xilè Lautaro Valenzuela Arqueros, ‘Tito’. Aquesta mostra s’inaugura a les 19.30 i es podrà visitar de dimarts a diumenge de les 10.30 a les 13.30 i els dijous, divendres i dissabte de 18.30 a 21 hores.

 

 

Les peces de ‘Tito’ s’inspiren en els volcans, les muntanyes i els paisatges del país sud-americà, amb figures evocadores que el connecten amb les seves arrels. ‘Tiempo de retornos’ inclou obres que conformen un inventari artístic que conjuga el colorit del paisatge al capvespre, la mar i el cel del seu país. La ceràmica de ‘Tito’ constitueix la seva brúixola, el seu centre i el seu eix. La seva tècnica es basa en la complicitat amb els materials que empra, com una partitura sobre la que interpreta el seu amor per la terra.

Lautaro Valenzuela es forma a la Escuela de Artes Aplicadas de la Universidad de Chile des de 1962. Després va compartir taller amb els ceramistes Waltraut Petersen i Pedro Hernández, abans de traslladar-se a Barcelona per passar la següent dècada treballant per a Antonio Campusano. El salt a Eivissa, en la seva següent etapa, l’obliga a diversificar la seva activitat, amb la ceràmica encara com a forma d’expressió artística predilecta.

Entre aquesta acumulació de vivències destaca el seu interès per la jardineria, dissenyant jardins amb talent. El 2006 retorna al seu Xile per reprendre la formació al taller Huara Huara de Zoog i comença a participar en mostres col·lectives del taller.  Amb 79 anys, Valenzuela diu que el motiva “reflectir la força dels volcans i muntanyes de Xile i, a través d’això, connectar-me amb les meves arrels. El colorit del paisatge al vespre, la mar, el cel de Xile”.  

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *