El Consell d’Eivissa ofereix revisions mèdiques gratuïtes als esportistes escolars | Noudiari.es

El Consell d’Eivissa ofereix revisions mèdiques gratuïtes als esportistes escolars

@Noudiari / El Consell d’Eivissa ha presentat aquest divendres un nou servei de revisions mèdiques gratuïtes per als esportistes escolars. El conseller d’Esports i Joventut, Salvador Losa, ha explicat en roda de premsa que aquesta iniciativa té com a objectiu “prevenir possibles riscos i, sobretot, verificar que els nostres esportistes tenen un bon estat de salut”.

 

Aquesta revisió mèdica completa va destinat als esportistes de les categories benjamí a cadet (9 a 16 anys) que participin en alguna competició i que tenguin en vigor la llicència federativa. Es podran beneficiar els integrants de 24 modalitats esportives diferents: atletisme, bàdminton, bàsquet, ciclisme, escacs, gimnàstica rítmica i artística, handbol, hípica, judo, karate, kick-boxing, lluita, motociclisme, natació, piragüisme, rugbi, taekwondo, tenis, tenis de taula, tir amb arc, tir amb bassetja, triatló, vela i voleibol.

“Estan previstes 1.000 revisions per a aquest any. El servei s’ampliarà a 2020 si hi ha més sol·licituds”, ha afegit Salvador Losa, que ha estat acompanyat pel director insular d’Esports, Javier Bonet; el tècnic d’Esports de la institució, Toni Suñer, i la coordinadora de la Clínica Galeno, Antoinette Safar.

Les revisions, que no són obligatòries, es duran a terme en un dels centres que la Clínica Galeno té a Sant Antoni, Santa Eulària i la Platja d’en Bossa. Consistiran en una història medicoesportiva, una exploració clínica i un informe mèdic, que serà revisat pel metge del gabinet de Medicina Esportiva del Consell d’Eivissa, César Ramos.

Per la seua banda, Antoinette Safar ha manifestat la importància d’aquestes revisions, que a vegades serveixen per a detectar malalties o cardiopaties i permeten derivar als escolars a un especialista.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *