L’IEE acull avui una conferència d’Ángel Navarro sobre Dret Foral pitiús | Noudiari.es

L’IEE acull avui una conferència d’Ángel Navarro sobre Dret Foral pitiús

@Noudiari / Demà, dimecres 9 d’octubre, l’Institut d’Estudis Eivissencs (IEE) acollirà una conferència a càrrec del jurista Ángel Custodio Navarro Sánchez que duu per títol “La construcció de l’imaginari col·lectiu i de les senyes d’identitat a les Pitiüses: el paper clau de l’anomenat Dret Foral d’Eivissa i Formentera”.


Navarro, que és el secretari del Consell Insular de Formentera i autor de diversos estudis sobre Dret Civil illenc i sobre qüestions històriques i culturals, oferirà una xerrada basada en recents descobertes realitzades en documents del segle XVIII de l’Ajuntament d’Eivissa, que posen de relleu com les autoritats locals defensaven el Dret Foral eivissenc i formenterer davant el centralisme de les noves autoritats borbòniques. Alhora, Navarro pretén demostrar la importància del Dret Foral pitiús en la construcció de la identitat i imatge pròpies dels pobles d’Eivissa i Formentera.

Ángel Navarro també és professor associat de Dret Administratiu a la Universitat de les Illes Balears (UIB).

La presentació del conferenciant anirà a càrrec de Maurici Cuesta i Labèrnia, vocal de la Comissió Executiva de l’IEE. L’acte es durà a terme a la seu de l’IEE, a la Via Púnica, núm. 29, d’Eivissa.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *